Lifestyle

novi trend

Sve što trebate znati o novom beauty hitu - micelarnim šamponima

Sve što trebate znati o novom beauty hitu - micelarnim šamponima

Za micelarne vodice već znate, no što su micelarni šamponi?

Kada je u pitanju njega kože, već vam je dobro poznata moć micelarnih vodica, koje odlično čiste lice od svih nečistoća. No, na tržište stižu i micelarni šamponi, za koje su beauty stručnjaci uvjereni kako će biti veliki hit.

Radi se o šamponima dizajniranima za uklanjanje prljavštine iz vlasišta, koji pritom ne isušuju kosu, i koji obećavaju duboko čišćenje, pogodno za svakodnevnu upotrebu. Donosimo vam sve što trebate znati o njima.

Kako funkcioniraju?

Micelarna voda dobila je ime po sitnim česticama, koje se zovu micele. Upravo su one zaslužne za privlačenje prljavštine i masnoća poput magneta. Isto to rade i micelarni šamponi, koji su vrlo nježni te pritom ne skidaju vlagu, a kosu ostavljaju nježnom i mekanom na dodir.

Zašto ih koristiti?

Ako imate suhu kosu, koja vam ostavlja osjećaj neugode nakon korištenja uobičajenog šampona, vi ste savršeni kupac. Baš poput vodice, i micelarni šampon daje momentalni osjećaj čistoće nakon upotrebe. Stručnjaci ističu kako je posebno dobar za sve redovite ljubitelje teretane, kao i one s prirodno masnom kosom te one koji ju boje, jer se tako boja manje ispire.

Ove šampone u ponudu su uvrstili brojni poznati proizvođači, a mi ih jedva čekamo isprobati.


Reci što misliš!