Lifestyle

za sve uzraste

Općina Lovinac organizira prvi Sveti Rok Bike Tour u Lici

Općina Lovinac organizira prvi Sveti Rok Bike Tour u Lici

U organizaciji Općine Lovinac i turističke agencije LiTo iz Lovinca, održat će se prvi Sveti Rok Bike Tour od 29. travnja do 1. svibnja 2017. godine.

Trodnevno biciklističko događanje namijenjeno je svim uzrastima, a zamišljeno je kao vožnja biciklista amatera i cikloturista u prirodnom okruženju nezaboravnih krajolika Općine Lovinac koja ima 250 kilometara uređenih i označenih biciklističkih staza.

Povodom bike tour-a u Domu kulture u Lovincu upriličit će se i promocija mobilne aplikacije biciklističkih staza Općine Lovinac, a tijekom manifestacije i bogat zabavni program.

Sudjelovanje na Sveti Rok bike tour-u je besplatno, a cilj ove manifestacije je promocija Općine Lovinac kao destinacije aktivnog odmora kroz cikloturizam i gastronomsku ponudu ovog kraja.

Program

29.04. - SUBOTA / Ruta Mila voda i Suvajski bunari (35 km) trekking

09:00 - okupljanje i prijava ispred hostela Sv. Rok
10:00 - polazak ispred hotela Sv. Rok
Rute Mila voda i Suvajski bunari - puno vožnje uz plava jezera, bunare, izvore i rječice. Po malim i ne prometnim putevima prekrasnog lovinačkog kraja. Lagane trekking rute uz puno pauza i okrepe. Podloga - Asfalt ali ima i nešto makadama, pa i uspona do manjih vrhova odakle pucaju pogledi na Južni Velebit.
Duljina 35 km, kotizacije nema
15:00 - dolazak na izletište Cvituša
Zabavni program uz dj-a, besplatan spust na ziplinu, vožnja kočijom, nagradna igra, besplatan lovački gulaš i piće za sve sudionike
20:00 - promocija mobilne aplikacije u Domu kulture u Lovincu
21:00 - zabavni program uz ličku zakusku

30.4. - NEDJELJA / Ruta Južni Velebit – Tulove Grede i prijevoj Mali Alan (50 km, makadam MTB), te putevima izvora, mlinova i OPG-a (15 -20 km) trekking lagana obiteljska ruta

10:00 polazak ispred hostela Sveti Rok
Majstorska ruta na Južni Velebit i prijevoj Mali Alan te Tulove Grede. Prava MTB brdska vožnja po dobrom makadamu. Uz posjet lokacijama gdje je snimam Winnetou, samo koji kilometar dalje su pogledi prema moru i najljepšem dijelu Majstorske ceste koja se serpetinama spušta prema Obrovcu.
15:00 dolazak ispred hostela Sveti Rok
Zabavni program uz tamburaše na otvorenom, ličke pastirske igre uz bogat fond nagrada, roštilj uz promociju ličkih rakija
kotizacije - nema

1.5. - PONEDJELJAK / Ruta Lička polja i Zir

10:00 - polazak ispred hostela Sv. Rok
12:00 - uspon na brdo Zir i okrijepa
Ruta Zir trekking asfalt i makadam oko planine Zir i Lovinca (35 km)
Oni koji žele ići će pješice na Zir, drugi se dalje mogu voziti biciklima
15:00 - dolazak ispred hostela Sv. Rok
kotizacije - nema

Hostel Sveti Rok svim sudionicima bike toura daruje 15% popusta na usluge smještaja i hrane!

Mogućnost smještaja u drugim smještajnim objektima (apartmani i sl) a oni se mogu vidjeti na turističkim stranicama općine www.lito.lovinac.hr


Reci što misliš!

 Izdvojeno