Lifestyle

Dobro organiziran hladnjak čini čuda...

Želite jesti zdravije? Prevarite se uz ova tri jednostavna trika

Želite jesti zdravije? Prevarite se uz ova tri jednostavna trika

Želite li voditi bolju brigu o vlastitom tijelu, krenite od kuhinje. Za početak, napunite police ukusnim i zdravim grickalicama te nikako ne podcjenjujte moć dobro organiziranog hladnjaka

Počistite li hladnjak od stare i nezdrave hrane i vaša će prehrana odmah postati bolja.

I dok ovo sve možda i ne zvuči baš zabavno, samo nekoliko trikova dijeli vas od puno zdravijeg načina života, što sa sobom nosi niz prednosti, pa ih se svakako isplati isprobati.

Pripremajte sve unaprijed

Kad uhvatite viška vremena, primjerice nedjeljom navečer, iskoristite to za pripremu namirnica za ostatak tjedna. Nasjeckajte povrće poput patlidžana, batata, luka, paprika, šparoga... na veće komade i bacite na tepsiju. Zalijte sve maslinovim uljem i ispecite, a kad je povrće gotovo spremite u hladnjak. Tako ćete tijekom cijelog tjedna imati zdravi prilog uz ručak, bez ikakvog truda. 
 
 Kada je riječ o voću, slobodno ga čuvajte u hladnjaku, pa čak i u zamrzivaču. Smrznuto voće zadržava dulje svoju nutritivnu vrijednost. Još jedna opcija je da, kad uhvatite vremena, narežete sve voće na kriške i spremite ga u hladnjak, jer su tako veće šanse da ćete posegnuti za njim kada ogladnite.
 
Istaknite zdrave namirnice
 
Poredak na koji spremate hranu u hladnjak od velike je važnosti, pa je najbolje sprijeda staviti sve zdrave namirnice.
 
Hranu bogatu nutrijentima poredajte na police hladnjaka koje prvo primjećujete, jer je tako vjerojatnije da ćete za njima posegnuti kad ogladnite, pogotovo ako ste u žurbi. 
 
Uljepšajte vodu
 
Ako je hladnjak uredan i pun zdravih namirnica, veće su šanse i da će vaša prehrana biti zdravija. Isto vrijedi i s vodom - izgleda li lijepo, više ćete ju piti.
 
Narežite krišku limuna, lubenice ili krastavca, dodajte listić bosiljka ili metvice i puno ćete više uživati u čaši vode.
 


Reci što misliš!