Lifestyle

21. izdanje

Više od 10 tisuća trkača svih uzrasta na riječkoj manifestaciji "Homo si teć"

Više od 10 tisuća trkača svih uzrasta na riječkoj manifestaciji
Goran Kovacic/PIXSELL

U Rijeci je u nedjelju održana tradicionalna manifestacija "Homo si teć" u kojoj je, prema procjeni organizatora, u sedam utrka sudjelovalo više od 10.000 trkača svih uzrasta.

Na 21. manifestaciji "Homo si teć" trčalo se sedam utrka, od najmasovnije utrke građana na 1,8 kilometar, preko utrke za najmlađe sudionike "DM Baby bonus" i Hendi cupa za osobe s invaliditetom do natjecateljskih utrka na 10 kilometara, polumaratona i 2. riječkog maratona i štafetne utrke.

Start svih utrka je na Korzu, gdje završavaju i sve natjecateljske zahtjevnije utrke, odnosno štafetna, utrka na 10 kilometara, polumaraton i maraton.

Pobjednik Drugog riječkog maratona je Mađar Tamas Nagy, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila drugu godinu za redom Marija Vrajić iz zagrebačkog atletskog kluba Maksimir.

Riječ je o festivalu sporta i rekreacije u Rijeci koji traje nešto više od dva tjedna, a obuhvaća i utrku preko 539 trsatskih stuba i utrku glavnim lukobranom riječke luke Molo longom.

Na taj se način želi popularizirati bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću kao zdravog načina života. Manifestacija ima i humanitarnu notu budući da se prodajom majica za nastup na utrkama te novčanim prilozima građana pomaže djelovanje programa "Moje mjesto pod suncem".

U tom programu tridesetak volontera iz udruga "Centar za kulturu dijaloga" i "Šarolija" u Rijeci organiziraju besplatne instrukcije, radionice informatike, plesa, glume, kuhanja i drugog te posjete kinima, muzejima i društvenim događanjima za djecu od pet do 13 godina.


Reci što misliš!