Lifestyle

hvalevrijedna akcija

Udruga DYXY jutros se predstavila Splitu

Udruga DYXY jutros se predstavila Splitu
Udruga DYXY

Splitu se predstavila mala udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja s motom ''Srce pokreće naš svijet''

Danas je u jutarnjim satima na splitskoj Rivi održana akcija povodom 10 GODINA djelovanja Županijske udruge za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja - Udruge DYXY. Pod motom "Srce pokreće naš svijet" i vodstvom predsjednice Udruge prof. Meri Butirić i ambasadorice Udruge - glumice Brune Bebić mladi dyxići predstavili su se zainteresiranim roditeljima i građanima. 

"Sa zadovoljstvom podržavam rad Udruge DYXY i njezinih članova jer i sama kao roditelj sam upoznata sa svim teškoćama i problemima u savladavanju školskog gradiva. Smatram da su mladi i djeca najugroženija kategorija društva, a pogotovo ona koja nisu u mogućnosti sama pratiti svu agresivnost današnjeg načina života. I zbog toga im moramo pomoći i usmjeriti ih, upravo ono što Udruga DYXY radi." , rekla je Bruna Bebić.

Predjsdnica Udruge Meri Butrić kaže: "Sve je započelo u Gradskoj knjižnici Marka Marulića kada su nam neka djeca rekla da ne vole čitati jer im neka slova "bježe". Danas, 10 godina nakon možemo s ponosom reći da ta djeca kontinuirano kroz sve ove godine rada ublažavaju i uspješno prevladavaju svoje teškoće na jedan opušten i kreativan način. Zahvalni smo i našim volonterima bez kojih svakodnevni rad u Udruzi ne bi bio moguć, kao i donatorima, roditeljima, profesorima i ostalim suradnicima". 

Cilj ove akcije je informirati i educirati javnost, te je učiniti osjetljivom za problematiku osoba sa specifičnim teškoćama čitanja, pisanja i učenja: disleksijom, disgrafijom, dislalijom, grafomotoričkom disfunkcijom, poremećajem fluentnosti i ostalim teškoćama učenja... Sve ove teškoće uspješno se ublažavaju ukoliko su prepoznate na vrijeme i ako se pravovremeno krene u tretman.

Udruga djeluje u prostorijama Gradskog kotara Spinut - Matoševa 29 i tijekom školske godine održava individualne i grupne logopedske radionice, radionice pomoći u učenju školskog gradiva, radionice stranog jezika, dramske, likovne i filmske radionice. 


Reci što misliš!