Lifestyle

ekstremni uvjeti

Ivica Kostelić avanturu života završio bolničkim liječenjem

Ivica Kostelić vratio se iz do sada najopasnije avanture života. S prijateljem iz Slovenije Mihom Podgornikom, kao prva skijaška ekspedicija, prešli su Grenland za što im je bila potrebna nadljudska snaga.

Kostelić i Podgornik pothvat su ostvarili u uvjetima kada temperature padaju i do -34°C, a šibao ih je vjetar brzine i preko 120 km/h. Prešli su 582 kilometra za što im je trebalo 18 dana, 10 sati i 52 minute. Ivica je svemu odlučio dati i humanitarni karakter jer je čitavo vrijeme skupljao donacije Udruzi za Down sindrom Međimurske županije.

No, obojici je stradalo zdravlje. Ivica se trenutno oporavlja u riječkom KBCu gdje je zbog ozeblina završio u barokomori, dok je njegov prijatelj Miha zbog istih razloga, doslovno ostao bez dijela prsta na ruci. 

"Moje ozebline nisu posebno ozbiljne. Ne bi trebalo biti trajnih posljedica, ali terapije treba odraditi do kraja. Prijatelj pretrpio teže ozebline i jedan prst mu je još uvijek u slabom stanju, na terapiji je i sutra će znati što će dalje biti s tim prstom te hoće li trebati kirurški zahvat".


Reci što misliš!