Lifestyle

Europska destinacija izvrsnosti

Nin dobio pismo preporuke od predsjednika EDEN udruge Xaviera Lechiena

Nin dobio pismo preporuke od predsjednika EDEN udruge Xaviera Lechiena
Dino Stanin/PIXSELL

Grad Nin dobio je pismo preporuke od predsjednika EDEN udruge Xaviera Lechiena. Od Eden asocijacije Nin je primio logo koji je lansirao UNWTO za ovu godinu - "Međunarodna godina održivog razvoja turizma"

Prije desetak godina pokrenut je projekt EDEN – Europska destinacija izvrsnosti.

To je bila inicijativa Europske komisije pokrenuta 2006. godine u interesu promidžbe europskog turizma.

Nin je 2010. pobjedio na nacionalnom natječaju o održivom turizmu na temu 'Turizam uz vode'. Teme koje su bile obuhvaćene EDEN projektom od 2007.do danas su sljedeće: turizam uz vode, pristupačni turizam, turizam i gastronomija, turizam i zaštičeni prostor, manifestacije i ruralni turizam, te kulturni turizam.

Godine 2012. nekoliko destinacija uz koje je bio i Nin odlučilo se za stvaranje Međunarodne asocijacije za nastavak razvoja inicijative Europske komisije. Danas EDEN Network asocijacija broji 73 destinacije, a u nju su uključene mnoge iz Hrvatske: Nin, NP Velebit, Svetvinčenat, Sinj, Bjelovar i Drniško Zaleđe.

Odlična je to prilika - sudjelovati u najvećoj europskoj mreži održivog turizma i tako Nin i Hrvatsku činiti još vidljivijima na turističkom tržištu.

Od Eden asocijacije Nin je primio logo koji je lansirao UNWTO za ovu godinu - Međunarodna godina održivog razvoja turizma, te pismo preporuke od predsjednika EDEN udruge Xaviera Lechiena kojim se odobrava EDEN destinacijama korištenje navedenog loga, uz već postojeći logo EDEN destinacija u svim promidžbenim materijalima tijekom 2017. godine.


Reci što misliš!