Lifestyle

društvena srijeda

Projekcija dokumantarnog filma Hrvoja Ivančića i predavanje na temu "Sirija - zemlja na raskrižju"

Projekcija dokumantarnog filma Hrvoja Ivančića i predavanje na temu
PD Paklenica

Planinarsko društvo Paklenica, Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru i Hrvatsko geografsko društvo -Zadar priređuju projekciju filma "Sirija - zemlja na raskrižju" koja će se održati u četvrtak 18. svibnja 2017. u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Ul. dr. F. Tuđmana 24 i) s početkom u 19 sati

Glavna tema dokumentarnog filma je Sirija - zemlja na raskrižju. Kroz sugovornike svih društvenih slojeva pokušavamo saznati kako je sukob utjecao na život prosječnog Sirijca.

Razgovaramo s ministrima u vladi, profesorima na sveučilištu, prodavačima na tržnici, poslovnim ljudima. U Damasku odlazimo do prvih linija bojišta udaljenih svega tri kilometra od samog centra grada, ali posjećujemo i devastirani grad Homs te kršćanska sela na prvoj liniji prema Islamskoj državi, riječi su organizatora predavanja.

Film traje 46 minuta, a prije početka projekcije, autor Hrvoje Ivančić održat će uvodnu riječ o samom snimanju filma.

Zbirka kratkih priča Za'atar; priče s Bliskog istoka inspirirana je autorovim dvanaestogodišnjim putovanjima u regiju, a dobar dio radnje odvija se upravo u Siriji. O knjizi ćemo nešto više govoriti poslije projekcije kad ćemo otvoriti raspravu s publikom te prikazati još fotografija iz izbjegličkih kampova u Jordanu, naglašeno je.

Predavanje je dio programa popularizacije znanosti u Zadarskoj županiji te je otvoreno za sve zainteresirane.

 


Reci što misliš!