Lifestyle

eko radionica

Na Trgu svetog Jure održana ekološka radionica za virske mališane iz Dječjeg vrtića „Smješko“

Na Trgu svetog Jure održana ekološka radionica za virske mališane iz Dječjeg vrtića „Smješko“
Virski list

Mali ekolozi s Vira naučili su kako svaki otpad ima svoju boju, vrećice i posebne kante

Plava boja je za papir, žuta za plastiku, zelena za staklo, a siva za odlaganje metala – rečeno je, ponovljeno i naučeno! Ako već od ranije i nisu znali, virski mališani iz Dječjeg vrtića „Smješko“ sada su stekli prva ekološka znanja, pomalo se zabavili i igrali te na djelu vidjeli djelatnike komunalnog poduzeća „Čisti otok“.

Ekološka radionica za virske mališane iz Dječjeg vrtića „Smješko“ na Trgu sv. Jure Ekološka radionica za virske mališane iz Dječjeg vrtića „Smješko“

Metla je tako za metenje, strojna čistilica počisti baš sve s ulice, a nakon što se pojede krafna i popije sokić, sve se odloži u vrećice i kante za otpad razvrstane prema bojama i namjeni. Virski mališani dobili su i slikovnice na temu čuvanja okoliša, a potom se nakon odrađene radionice vratili u vrtić, piše Virski list.

Program radionice i prezentacije ekoloških vještina i znanja sjajno je danas na Trgu svetog Jure vodila Vesna Đili iz zadarske „Čistoće“, a kao i uvijek pomagao joj je omiljeni djelatnik „Čistog otoka“ Jure Vučetić.   

„Meni je bilo super! Uvijek je tako kad postoji pozitivna reakcija djece na sve što se prezentira i kroz igru nauči. Djeca to zapamte i shvate vrlo ozbiljno te odmah primjenjuju kao životni standard“, kazala nam je gospođa Đili posebno istaknuvši zadovoljstvo suradnjom s virskom komunalnom tvrtkom i dječjim vrtićem kao suorganizatorima ove ekološke radionice.

Krafne i sokove za virsku djecu pripremili su djelatnici destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ i restorana „Kotarina“.


Reci što misliš!