Lifestyle

Recept za hrabre

Cheesecake i tiramisu u jednom savršenom desertu

Cheesecake i tiramisu u jednom savršenom desertu

Pomiješajte vaše dvije najdraže torte i uživajte u rezultatu

Sastojci:

400 g piškota

1000 g jagoda

500 g mascarponea

200 ml slatkog vrhnja

175 g krem sira

200 g šećera

4  jaja

2 male žlice ekstrakta vanilije

narančina kora

25 ml soka od limuna 

1 mala žlica tamnog ruma

1 mala žlica likera od badema

100 ml sirupa od jagode

1 prstohvat soli

maslac

Priprema:

Trećinu jagoda izgnječite te u pire dodajte sirup od istog voća. Umutite slatko vrhnje i ostavite sastrane. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. U bjelanjke stavite prstohvat soli i istucite ih u čvrsti snijeg.

Izradite žutanjke te u njih dodajte sireve mascarpone i krem sir, šećer u prahu, tučeno slatko vrhnje, naribanu koricu naranče, ekstrakt vanilije, liker od badema.

Kada ste sve dobro izradili mikserom, dodajte snijeg od bjelanjaka - umješajte ga ručno kako pjena ne bi pala. Uzmite kalup za tortu kojemu možete odvojiti dno od obruča. Premažite kalup maslacem.

Drugu trećinu jagoda narežite na ploškice i poškropite ih limunovim sokom kako bi zadržale svježinu. Na dno kalupa stavite malo kreme koju ste umutili od sireva i jaja. Piškote umačite u smjesu pirea i sirupa od jagoda te ih nižite po dnu kalupa.

Kada ste složili prvi red stavite kremu te jagode koje ste narezali na ploške. Ponovite postupak s piškotama i kremom, no na zadnji kat nemojte dodati jagode. Ovisi o dubini i promjeru vašega kalupa koliko ćete katova piškota moći složiti. Također se možete poigrati sa dekoriranjem. Prije nego počnete vodoravno nizati piškote, možete ih složiti uspravno po dužini čitavog obruča od kalupa.

Ostavite tortu da prenoći u frižideru.

Ukrasite zadnjom trećinom jagoda. 


Reci što misliš!