Lifestyle

3 aktivnosti u Zadru

U sklopu akcije "Hrvatska volontira", zadarski volonteri uredili okoliš Dječjeg vrtića "Latica"

U sklopu akcije

Volonterski centar Zadar je odradio dvije od tri pripremljene aktivnosti u sklopu nacionalnog volonterskog tjedna

Od ponedjeljka, 22. svibnja, građani se u sklopu manifestacije Hrvatska volontira uključuju u mnogobrojne aktivnosti poput raznih edukativnih i kreativnih radionica, uređenja prostorija i okoliša organizacija, njege i brige o osjetljivim skupinama –članovima udruga, raznih informativnih aktivnosti i promoviranja svoga rada.

U utorak, 23. svibnja smo na Narodnom trgu predstavljali rad "Posudionice medicinskih pomagala" kako bismo približili ovu uslugu što većem broju građana, a i podsjetili ih da nekorištena medicinska pomagala mogu donirati kako bi građani u potrebi imali mogućnost besplatnog dobivanja istih.

U akciji je sudjelovalo pet volontera.

U srijedu, 24. svibnja smo organizirali volontersku akciju „Kad se male ruke slože“ – uređivanje okoliša DV Latica za djecu s razvojnim teškoćama. U akciji uređivanja sudjelovali su različiti dionici naše lokalne zajednice, od volontera koji su u bazi Volonterskog centra, učenika iz Likovne skupine „Pineli“ koja djeluje u sklopu Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, zatim učenika Gimnazije Vladimira Nazora Zadar te dviju osoba koji su predstavljali korporativni sektor – organizatori prvog Zadar Outdoor Festivala

Sveukupno je sudjelovalo 50 volontera i volonterki koji su ostvarili 300 volonterskih sati samo u ovoj jednoj akciji.

Akcija je organizirana zahvaljujući sredstvima koje je donirala RBA banka povodom obilježavanja 15. godišnjice otvaranja prve njihove poslovnice u Zadru, na čemu smo im izrazito zahvalni. Rezultati volonterskog rada se vide u pofarbanoj ogradi vrtića, ljuljačke i dio fasade. Osim što je okoliš na taj način i estetski uljepšan, ima i edukativnu notu jer će djeca u obojanom svijetu oko njih  na ovaj način učiti i o bojama.

U sljedećem tjednu ćemo održati posljednju od tri aktivnosti koja je odgođena – radionicu „Biti volonter“ za učenike iz OŠ Sv. Filip i Jakov koji volontiraju u sklopu svog školskog volonterskog kluba, riječi su organizatora.

 


Reci što misliš!