Lifestyle

Centar za integrativni razvoj

Predavanje u centru Tara pod nazivom "Partnerski odnosi: Tko je Loš?"

Predavanje u centru Tara pod nazivom

Centar za integrativni razvoj Zadar u petak, 9. lipnja, organizira predavanje u centru Tara pod nazivom "Partnerski odnosi: Tko je Loš?" s početkom u 18.30 sati

Iz poziva:

Vremena u kojim živimo su izazovna, od političkih do društvenih previranja i turbulencija. Kolektivno, u cijelom svijetu, nosi nas val polariziranja između dobrog i lošeg. Cilj je uništiti ono Loše, onog Drugog, gdje Dobro pobjeđuje, ono je ispravno, i ja stojim na toj strani. Da li je zaista sve tako Crno i Bijelo?

U partnerskim odnosima mehanizam takvog rascjepa kreira nedostatak bliskosti i međusobnog razumijevanja. Taj mehanizme obrane u svom korijenu predstavlja bijeg od susreta sa stvarnim osjećajima i vlastitom ranjivošću. Ja postajem Dobra/ Dobar, a partner je taj koji je Loš/ Loša. I odmah mi je lakše.. a sve bi bilo bolje među nama, kad bi se onaj Loš promijenio.

U nama postoje dijelovi nas kojih se odričemo, koje preziremo, koje projiciramo na onog drugog (Lošeg).. a ti dijelovi nas čekaju da ih sa vratimo k sebi i suosjećajno transformiramo.

Rad na transformiranju rascjepa između dobrog i lošeg, prihvatljivog i neprihvatljivog, onog koje zaslužuje da živi ili to ne zaslužuje, započinje sa nama samima. Naša individualna evolucija kao i kolektivna, društvena te duhovna, naš opstanak.. sve ovisi o kreiranju novog kapaciteta unutarnjeg integriranja, gdje se otvara prostor za stvarno razrješenje konflikta gdje možemo nastaviti biti u podržavajućem odnosu.

Na radionici ćemo vidjeti zašto nam partnerski odnos ne može donijeti ispunjenje, ako živimo u rascijepljenom polariziranom unutarnjem svijetu, te vidjeti o kojim nedovršenim dijelovima vlastite psihe se tu radi.

Pored teoretskog rada, iskustveno ćete imati priliku osjetiti i dotaknuti vaše vlastite unutarnje mehanizme obrana koji se aktiviraju u partnerskim odnosima.

Ako su vam ove teme interesantne i u vama bude znatiželju, onda je ovo radionica za vas te vas pozivam da dođete i sa dobrodošlicom vas očekujem.

VODITELJICA: Ivana Skoblar Bajković 
KADA: petak 09.06.2017, od 18,30-21h
GDJE: centar TARA, Ul. Bože Peričića 10
CIJENA: 150 kn

Prijave su obavezne, a možete se javiti na mail ivana.skobaj@gmail.com ili na mob 098 636326 (Ivana) 

Napomena: Radionice su koncipirane kao kombinacija teoretskog i praktičnog rada. Teoretski dio podrazumijeva učenje o odabranoj temi, a praktični rad obuhvaća par vježbi kroz koje osoba može za sebe osvijestiti kakve 'zapise' nosi u sebi vezano za temu radionice. Ne postoji izlaganje osobnih priča, problema ili bilo čega u tom smislu. Osoba sama bira u kojoj mjeri želi sudjelovati, da li želi podijeliti bilo kakvu spoznaju ili će jednostavno šutjeti i biti promatrač.


Reci što misliš!