Lifestyle

porast rezervacija

New York Times proglasio Hrvatsku vrhunskom ljetnom destinacijom

New York Times proglasio Hrvatsku vrhunskom ljetnom destinacijom
Dino Stanin/PIXSELL

Analizirajući više faktora i izvještaja raznih putničkih agencija i kompanija New York Times donosi veliku analizu američkih planova za ovo ljeto. U članku naslova 'Pet vrhunskih destinacija za ljeto’ ugledni The New York Times Hrvatsku stavlja na prvo mjesto.

Svi pokazatelji govore da će američki građani ove godine putovati više nego prošle, a među pet najpopularnijih destinacija ove godine se našla i Hrvatska.

U članku naslova 'Pet vrhunskih destinacija za ljeto’ ugledni The New York Times Hrvatsku stavlja na prvo mjesto.

Naime, putnička agencija Indagare bilježi porast od 30% u rezervacijama putovanja u Hrvatsku ove godine dok stranica Expedia.com bilježi dvostruki porast u rezervacijama avionskih karata ove godine, prenosi Jutarnji list.

Josh Alexander iz Protravel International rekao je da je isplanirao nekoliko desetaka planova puta u Hrvatskoj za ovo ljeto, najviše dosad: ‘Plaže su fantastične, hrana je jako ukusna i zemlja ima bogatu kulturnu povijest i jako je tražena turistička destinacija.’

Također je rekao da je od više klijenata čuo da Hrvatsku doživljavaju kao sigurnu zemlju u svjetlu niza terorističkih napada koji se događaju u svijetu te da im je to bio presudni faktor.

Na drugom mjestu popularnih destinacija prema New York Timesu našla se Grčka, slijedi Južnoafrička Republika, Maldivi i na petom mjestu Italija, prenosi Jutarnji list.


Reci što misliš!