Lifestyle

Drugi o nama

Dubrovnik je poput holivudskog seta, Zadar je poput dokumentarca

Dubrovnik je poput holivudskog seta, Zadar je poput dokumentarca

Zadar se sa svojim ljepotama sve češće pojavljuje u rubrikama o turizmu i putovanjima uglednih svjetskih medija, a posljednji primjer stiže nam iz Francuske. Isabelle Alvaresse, novinarka tamošnjeg tjednika Telerama, posjetila je Zadar te ga je usporedila s Dubrovnikom

"Zaboravite Dubrovnik! Na samom sjeveru Dalmacije nalazi se Zadar, grad bogate i netaknute povijesti", poručuje Isabelle u uvodu teksta.

"Grad okružen povijesnim zidinama, za koji mnogi u Francuskoj još nisu niti čuli, sjajna je alternativa Dubrovniku, prelijepom gradu koji sve više postaje žrtvom turističke navale."

"Zadar čak i podsjeća na Dubrovnik od prije dvadesetak godina, a ako bismo povukli pravu paralelu koju nameću scene iz serijala "Igre prijestolja", možemo reći kako se Dubrovnik pretvorio u veliki holivudski set, dok Zadar ostavlja dojam dokumentarnog filma", napisala je novinarka Telerame te je pojasnila što time misli:

"U Zadru je jednostavno sve autentično, od dječje igre ispred povijesnih spomenika, preko hrane u restoranima, do netaknutih plaža koje se nalaze u neposrednoj blizini drevnog centra grada."


Reci što misliš!