Lifestyle

Zdrave poslastice

Deserti i grickalice uz koje ne morate paziti na liniju

Deserti i grickalice uz koje ne morate paziti na liniju

Hraniti se zdravo ne znači da se u potpunosti morate odreći slatkog i svih ukusnih namirnica u kojima vaše nepce uživa. Postoje slatki i ukusni deserti koji također mogu biti jako zdravi, a uz sve to mogu čak pomoći i kod mršavljenja. Nutricionisti su otkrili nekoliko zdravih poslastica u kojima možete uživati čak i ako ste na dijeti

Smrznute trešnje

Voće je savršen izbor kada želite zadovoljiti svoju želju za slatkim, a smrznute trešnje odličan su odabir jer imaju jako malo kalorija. Lagano smrznute su odličan snack, a možete ih pomiješati s grčkim ili običnim jogurtom i dobit ćete vrlo ukusan i zdrav međuobrok.

Puding s chia sjemenkama

Chia sjemenke u posljednje vrijeme vrlo su popularne među ljudima koji se žele hraniti zdravo, a nutricionisti tvrde kako su vrlo učinkovite kod suzbijanja apetita. Sadrže zdrave masnoće, mnogo vlakana i bjelančevine. Najukusnije su u obliku pudinga kojeg možete pripremiti tako da pomiješate chia sjemenke s kokosovim mlijekom, cimetom i ekstraktom vanilije. Mnoštvo zanimljivih i ukusnih recepata za chia puding lako ćete pronaći na internetu.

Tamna čokolada

I ptice na grani već znaju koliko je crna čokolada dobra za zdravlje, a odličan je izbor svaki put kad poželite pojesti nešto slatko. Tamna je čokolada bogata flavonoidima koji sprečavaju skladištenje masti, snižavaju razinu šećera u krvi i pomažu kod suzbijanja apetita.

Bademi prženi na medu

Bademi su sami po sebi odlična i vrlo zdrava grickalica, a poželite li ih u slatkoj varijanti, nutricionisti predlažu da ih lagano popržite na medu.

Jagode i jogurt

Rijetko koje voće ukusnije je od zrelih jagoda, međutim u kombinaciji s običnim ili grčkim jogurtom pomoći će vam u održavanju zdrave crijevne flore što pak vodi do zdrave tjelesne težine. Same jagode sadrže mnogo vitamina i antioksidanasa koji sprečavaju skladištenje masti u tijelu.  Savršen desert za ljeto je smrznuti jogurt s nasjeckanim jagodama. Možete lagano zasladiti medom ili agavinim sirupom.

Kruške s maslacem od badema

Kruške su vrlo lagano, slatko i sočno voće s mnogo vlakana i malo kalorija pa su odličan odabir za one koji se trude smršaviti. Maslac od  badema sadrži zdrave masnoće koje će zaustaviti glad i smanjiti žudnju za nezdravim namirnicama.Čokoladno mlijeko

Tko kaže da se morate odreći svog omiljenog čokoladnog napitka? Jedna čaša čokoladnog mlijeka bogata je hranjivim tvarima koje mogu utažiti vašu želju za slatkim i ugasiti žeđ. Mlijeko sadrži kalcij i proteine koji su neophodni za zdrav razvoj organizma.

http://zena.rtl.hr/clanak/tezina_i_tijelo/slatke_grickalice_koje_ce_vam_pomoci_kod_mrsavljenja/20024


Reci što misliš!