Lifestyle

skakači su spremni

3, 2, 1, bungee! Počinje sezona adrenalina na Masleničkom mostu

Za sve one koji vole adrenalin, dobre vijesti - od danas po svoju ''dozu'' možete doći na Maslenički most.

Most je visok 55 metara, plus 1 metar ograde, znači skokovi se izvode s visine od 56 metara, sa metalne konstrukcije postavljene po sredini na sredini mosta.

Skakač se priprema prvo na samom početku mosta i to na način da potpisuje bungee izjavu, u kojoj se navodi da skakač skače po osobnoj volji, da je u odličnom zdravstvenom stanju, te da nije pod utjecajem alkohola ili droga, te se uzimaju njegovi podaci. Skakač je vezan za tri osigurača, dva se nalaze na listovima, na koje je zakačen lastik, a treci je na alpinistickom prsluku u visini struka.

Sva oprema je specijalizirana alpinistička oprema koja je atestirana, kao i lastik koji je atestiran za odreden broj skokova, nakon čega se baca.

Sam postupak se izvodi na način da se skakač popne stepenicama na plato konstrukcije (prije čega se veže). Broji se 3, 2, 1 bungee i ... skok. Kad se skakač odnosno lastik smiri (prestane se ljuljati), vincem se spušta u gumenjak. Slobodni pad je cca 30 do 35 metara.

U krajnjoj točci istezanja lastika skakač se nalazi cca 4 metra od mora, ovisno o njegovoj težini, na temelju koje se pripremaju konopi.

 


Reci što misliš!