Lifestyle

#Litnjiđir

Lako štivo za lijene, ljetne dane na plaži

Lako štivo za lijene, ljetne dane na plaži
Bojan Bogdanić

Ako vam se čini prevruće za znanstvene članake, klasične ruske romane i nove filozofije, Index vam donosi preporuku ljetnog štiva za "mozak na pašu." Šešir na glavu, ručnik i knjigu u torbu, te na plažu

 Luda – Chloe Esposito

Glavna protagonistica romana je otkačena Alvie koja preuzima identitet svoje sestre blizanke. Sve bi to bilo lijepo, možda čak i romantično, da njezina sestra sljedeće jutro ne završi kao leš. A onda počinje urnebes. I to kakav.

Dijelom krimić, dijelom ljubić, a dijelom špijunsko-avanturistički roman koji je začinjen baš pravom dozom mode i luksuza, knjiga izlazi iz okvira poznatih žanrova i to nas jako veseli. (Stilus knjiga, 99,00 kn)

Kad čempresi šapuću – Yvette Manessis Corporon

Ako vas zanimaju knjige smještene na romantične obale Grčke, ne tražite dalje. Ovo je nezaboravna priča u kojoj se isprepliću kulture različitih generacija, a čija je okosnica pitanje što znači voljeti i biti voljen. Kći grčkih imigranata u New Yorku, Daphne, pokušava kao samohrana majka, omogućiti svojoj kćeri bolji život od onog u kakvom je ona odrasla. Daphneina najdraža sjećanja iz djetinjstva potječu iz vremena provedenog na Erikousi, čarobnom otoku na obalama Grčke gdje je provodila ljeta sa svojom bakom. Daphne se nakon šest teških godina sa svojom kćeri ponovno vraća na Erikousu, u potrazi za novim početkom, no njezina baka želi s njom podijeliti neispričane priče o svojoj prošlosti, ljubavi, odanosti i hrabrosti te najvećoj tajni koja se u njihovoj obitelji prenosi već generacijama. (Znanje, 29,90 kn)

Nepredvidive posljedice ljubavi – Jill Mansell

Jedna od najpoznatijih autorica chick-lita u ovoj nas knjizi vodi na more. U idiličnom primorskom gradiću Sophie radi kao fotografkinja ostavljajući prošlost iza sebe. Kada se Josh vrati u gradić voditi obiteljski hotel, ne može shvatiti zašto Sophie nijednom muškarcu ne dopušta da joj uđe u život. Ne može shvatiti ni kako se dao nagovoriti da zaposli Sophienu temperamentnu prijateljicu Tulu koja je u njega zaljubljena, ali s njom ne dijeli te osjećaje. Lokalni šarmer, zgodan ali krajnje neodgovoran Riley, beznadno je zaljubljen u Tulu, a Rileyjeva teta, slavna spisateljica Marguerite Marshall, bacila je oko na Josheva djeda koji pak i dalje obožava svoju glamuroznu bivšu ženu Dot. Uh, zvuči komplicirano, ali zapravo nije. Koliko tajni može čuvati jedan primorski gradić već smo vidjeli u seriji „Male laži“, a ovdje je to utkano u vrlo šarmantnu i lepršavu priču. (Znanje, 29,90 kn)

Opsesija – Nora Roberts

Novi roman kraljice ljubića koja je napisala već više od 200 bestselera. Djetinjstvo Naomi Bowes prekinuto je one večeri kad je potajice slijedila oca u šumu. Oslobodivši djevojku zatočenu u podrumu, Naomi je svijetu otkrila zastrašujuće razmjere očevih zločina. Godinama kasnije, postala je uspješna fotografkinja koja je konačno pronašla mjesto koje može nazvati svojim; trošnu kuću kojoj je očajnički potrebna obnova. Tisućama kilometara daleko od svega što poznaje Naomi želi živjeti povučenim životom, no srdačni stanovnici Sunrise Covea neprestano je tjeraju da se otvori — posebice privlačni Xander Keaton. Naomi osjeća kako njezina godinama građena obrana pada i postaje svjesna kako joj novi život nudi ono za čim je oduvijek čeznula. Samo... prošlost vreba iza ugla. Nekarakteristično za Noru, knjiga ima 500 stranica. No, svaka od njih itekako vrijedi. (Profil, 99,00 kn)

Tri priče o nama – Laura Benett

Eva i Jim su devetnaestogodišnjaci te studiraju u Cambridgeu kad im se 1958. godine putevi prvi put sastanu. Jim hoda stazom kad žena koja mu je prilazila na biciklu, naglo skrene kako bi izbjegla psa. Ono što uslijedi odredit će ostatak njihova života. Slijedimo tri različite inačice njihove budućnosti – zajedničke i odvojene – a njihova ljubavna priča poprima različite inkarnacije te zaokreće do završetka u današnje vrijeme. „Tri priče o nama“ izniman je prvijenac o izborima koje donosimo i o različitim putevima kojim nas život može odvesti. Iako ovaj roman atmosferom podsjeća na nedavni bestseler „Ako se ikada sretnemo“ koji smo već preporučili, on je vrlo poseban i svakako ga ovo ljeto ponesite na plažu. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)

 Archerov glas – Mia Sheridan

Mia Sheridan jedna je od najpopularnijih suvremenih američkih spisateljica ljubavnih romana. Piše iskrene ljubavne priče o ljudima kojima je suđeno da ostanu zajedno. Može li bolje? „Archerov glas“ prvi je njezin roman objavljen na hrvatskom jeziku, a sasvim smo sigurni da neće biti i posljednji. Ovo je priča o ženi koju sjećanja vežu za zastrašujuću noć iz prošlosti i muškarcu čija je ljubav ključ za njezinu slobodu. Priča je to o nijemom muškarcu koji živi s bolnom ranom i ženi koja mu pomaže da nađe svoj glas, o patnji, sudbini i preobražavajućoj snazi ljubavi. Ovaj je roman najveća uspješnica sve omiljenije američke spisateljice. Jedva čekamo njezine druge knjige. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)
 


Reci što misliš!