Lifestyle

Fit kantun

Top savjeti za mršavljenje za osobe koje nikad nemaju vremena

Top savjeti za mršavljenje za osobe koje nikad nemaju vremena
Thinkstockphotos.com

Riješite se nezdrave hrane koja obiluje kalorijama te kuhinju ispunite zdravim i kvalitetnim namirnicama! Tako nećete posezati za lošom hranom

Ako puno radite te ste u vječnoj žurbi, vjerujemo kako ne pronalazite previše vremena za sebe i tjelovježbu. No, ako ipak želite imati što bolju liniju ili smršavjeti te se pokušati hraniti što zdravije, ovi će vam savjeti itekako olakšati posao.

1. Opremite kuhinju kvalitetnim namirnicama

Riješite se nezdrave hrane koja obiluje kalorijama te kuhinju ispunite zdravim i kvalitetnim namirnicama. Tako nećete posezati za lošom hranom.

2. Odredite vrijeme za vježbanje

Isplanirajte točan termin treninga, jer su tako veće šanse da ćete se držati plana. Za jako zaposlene ljude najbolji termin svakako je jutarnji, prije mailova, sastanaka, stresa i telefona, kada možete razmišljati samo o sebi i svojim potrebama te imate dovoljno vremena za posvetiti se nečemu drugom.

3. Pripremajte obroke unaprijed

Birajte namirnice koje mogu stajati po nekoliko dana u frižideru te si pripremajte obroke večer prije. Tako ćete imati potpunu kontrolu nad time što jedete, a osim toga nećete pretjerivati s količinom hrane, jer ćete uvijek unaprijed odrediti porcije.

4. Ne oslanjate se na šećer i kofein

Jedna jutarnja kava je jedno, nekoliko kava tijekom dana sasvim nešto drugo. Također, u stresnim trenucima i kada žurite, a kod ovih ljudi to je svakodnevica, često posežete za slatkišima, ali i slanim i masnim grickalicama, kako bi svom tijelu na brz način pružili energiju. Međutim, prava je istina da ćete se nakon toga osjećati još umornije.

5. Prebacite se na zdrave grickalice

Gdje god idete, sa sobom nosite zdrave grickalice za kojima ćete posezati u stresnim trenucima: orašaste plodove, voće, mrkve, energetske pločice bez dodatka šećera, jogurt itd. Također, nemojte nipošto zaboraviti na dovoljan unos tekućine, posebno tijekom ovih vrućih mjeseci.

6. Nađite partnera za vježbanje

Ako se nikako ne možete natjerati sami na trening, pronađite partnera za isti, jer je tako manja vjerojatnost da ćete ga preskočiti.


Reci što misliš!