Lifestyle

Dobar tek!

Lasagne i palačinke su savršena kombinacija za subotnji ručak

Lasagne i palačinke su savršena kombinacija za subotnji ručak
Društvene mreže

Lasagne sa zelenim palačinkama spajaju dvije stvari koje svi obožavamo, te su savršene za ljetni ručak s kojim ćete impresionirati obitelj, pa pogledajte ovaj recept s coolinarike

Sastojci za palačinke:

3 jaja
200 g oštrog brašna
200 g glatkog brašna
1/3 žličica soli
1 žličica praška za pecivo
1,5 dl kefira
oko 4 dl mlijeka
1 dl mineralne vode
3 – 4 žlice pasiranog špinata

Sastojci za mesni preljev:

1 glavica crvenog luka
2 režnja češnjaka
850 g miješanog mljevenog mesa
sol
papar
1,5 – 2 dl kuhane rajčice

Sastojci za bešamel umak:

1 l mlijeka
80 g oštrog brašna
80 g maslaca
sol
bijeli papar

Sastojci za posipanje:

250 g sira gaude

Priprema:

Listove špinata (oko 200 g) kuhati 3 minute u slanoj vodi te ih ubaciti u hladnu vodu. Dobro procijediti i usitniti u blenderu. Slobodno uporabiti i smrznuti, već pasirani špinat, prethodno otopljen i ocijeđen.

Umiješati suhe sastojke te lagano ulijevati umućena jaja, mlijeko i kefir uz neprestano miješanje. Dodati mineralnu vodu i špinat te smjesu ostaviti 30 minuta.

Palačinke peći u zagrijanoj tavi premazanoj masnoćom (staviti više smjese kako bi dobili deblje palačinke).

Ispeći 10 većih i debljih palačinki koje ćemo kasnije slagati u dvije okrugle posude.

Na maslacu pržiti sitno narezan crveni luk, dodati meso, narezani češnjak i začine te nastaviti pržiti oko 30 minuta. Pred kraj prženja dodati pasiranu rajčicu.

Na vrućem maslacu pržiti brašno i uliti vruće mlijeko. Začiniti. Kuhati nekoliko minuta, uz stalno miješanje.

Pripremiti 2 okrugla pekača i slagati istovremeno oba kako bi omjer materijala bio približan.

Dno pekača premazati maslacem, prekriti palačinkom, mljevenim mesom i bešamel umakom te posuti ribanim sirom. Ponoviti postupak dok se ne utroši pripremljeni materijal.

Lasagne peći u pećnici zagrijanoj na 200 ̊ C 25 – 30 minuta.


Reci što misliš!