Lifestyle

oduševljenje uvalama i čistoćom mora

Među sedam najljepših hrvatskih otoka Nijemci odabrali Molat i Dugi otok

Među sedam najljepših hrvatskih otoka Nijemci odabrali Molat i Dugi otok
Davor Strenja

Creš, Lošinj, Krk, Rab i Hvar po ocjeni njemačkoga tjednika Focus najljepši su hrvatski otoci za uživanje u godišnjem odmoru. Društvo im čine i dva otoka zadarskoga arhipelaga - Dugi otok i Molat. Nijemce su oduševile skrivene uvale, tirkizno more i pješčane plaže.

Osim toga Focus navodi, kako je hrvatska obala jedna od najrazvedenijih na svijetu s tisuću otoka, od kojih je samo sedamdesetak naseljeno, javlja Radio Zadar.

Dodaju kako broj nautičara, te ostalih gostiju te ljubitelja kulture i prirode koji dolaze na hrvatsku obalu raste iz godine u godinu. Ističu kako veliku ulogu igraju i cijene, koje su u usporedbi s konkruncijom povoljne, dok je kvaliteta usluge dobra.

Za otok Molat kažu kako je skriveni dragulj Sjeverne Dalmacije, na kojemu stalno živi dvjestotinjak žitelja. Molat se, navode, ističe zelenilom, mirom i opuštajućim načinom života, te prekrasnim uvalama koje su dostupne biciklom ili šetnjom.   

Drugi dragulj zadarskoga arhipelaga je, ističe Focus, Dugi otok, koji zbog plaže Saharun zovu hrvatskim Karibima. Osim toga dodaju kako se Dugi otok ističe i zbog Parka prirode Telašćica, te veličanstvenih klifova. 


Reci što misliš!