Lifestyle

Očekuje se rekordna turističak godina

Velika vikend smjena turista na Makarskoj rivijeri

Velika vikend smjena turista na Makarskoj rivijeri
RTL/Montaža

Četvrti srpanjski vikend na Makarskom primorju u znaku je velike ljetne smjene turista, gužvi u cestovnom i trajektnom prometu

O vrlo dobroj turističkoj sezoni govore direktori turističkih ureda u Tučepima i Baškoj Vodi Ivo Mravičić i Ante Jurišić, a potvrđuju i čelni ljudi turističke zajednice u Podgori i Gradcu Mario Vela i Davor Andrijašević.

 Inače, zbog očekivano velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na Jadranskoj magistrali (D8) gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama s čestim zastojima, a na prilazima Makarskoj stvaraju se također kolone vozila pa promet regulira policija.

Na putnim pravcima Makarska – Vrgorac kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu povećan je promet u oba smjera. Na naplatnim kućicama na izlazu s autoceste kod Zagvozda nema većih gužvi u prometu, dok na naplatnim kučicama prema moru tunela Sveti Ilija kolona vozila je duga oko kilometar.

 Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

 Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko pola sata, a sat se čeka ukrcaj s Hvara prema kopnu.

 Inače, u ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema informacijama iz turističkih ureda, ljetovanje nastavlja više od 65.000 gostiju.


Reci što misliš!