Lifestyle

dan otvorenih vrata

Danas posjetite Solanu Nin, ulaz je slobodan!

Danas posjetite Solanu Nin, ulaz je slobodan!

17. kolovoza solana Nin organizira Dan otvorenih vrata! Evo što vas sve očekuje u vremenu od 8 do 21 sat

U ninskoj Solani su pripremili iznenađenje i za zaljubljenike u prirodu. Budući park Solane zauzima područje koje privlači jako velik broj ptica, posebice ugroženih vrsta, posjetiteljima nudi se i besplatno promatranje ptica, što je posebno zanimljivo  amaterima, ali i profesionalcima u svijetu ornitologije.

U sklopu Muzeja soli nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu pronaći proizvodi prepoznatljive kvalitete ninske Solane. Posjetitelji mogu uživati u bogatom asortimanu, koji raste iz dana u dan, te pogledati stare fotografije, alate s kojima se sol prikupljala tijekom povijesti, pogledati dokumentarni film o Solani i još puno toga.

Kuća soli izložbeni je prostor čija je unutrašnjost obložena solju i koja nudi razni interaktivni te i edukativni sadržaj. 

Isto tako u Kući soli nalazi se velika maketa Solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, te se pomoću nje posjetiteljima može bolje vizualno približiti način rada, izgled cjelokupnog ogromnog područja koji pokriva Solana zajedno sa svojim bazenima.

U Kući se može uživati i u dokumentarnim filmovima vezanim za Solanu, tradicionalan rad, ručnu berbu soli koja se i dan danas njeguje ovdje.


Reci što misliš!