Lifestyle

vakulina prognoza

Zoran Vakula: "Mogli bi pasti novi rekordi, mnogi će razmišljati o uključivanju grijanja"

Zoran Vakula:

U VEĆINI je Hrvatske, unatoč južini, četvrtak bio gotovo idiličan u odnosu na sljedeće dane, tijekom kojih će kiša ponovno biti česta, osobito na sjevernom Jadranu i obilnija.

Velika je vjerojatnost da će u Rijeci i okolici od četvrtka navečer do utorka ujutro mjestimice pasti i više od 200 litara kiše.

Već za vikend toplije, ali u sljedećem tjednu mnogi bi u unutrašnjosti, ako već nisu - mogli početi razmišljati o sezoni grijanja, piše Zoran Vakula za HRT.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj glavnina kiše, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, past će do petka ujutro, pa ponovno navečer, i u noći na subotu. Ponegdje će pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru u samo nekoliko sati. Sunčanog će vremena biti malo, mjestimice čak i nimalo. 

Kreće grijanje?

Do ponedjeljka u kopnenom području, uz uglavnom južni i jugozapadni vjetar, gdjekad čak i jak - ponovno toplije, u subotu u istočnoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije ponegdje možda čak i vruće, a od utorka zamjetno svježije pa će mnogi početi razmišljati o sezoni grijanja. Bit će promjenljivo, osobito u nedjelju i nestabilno, uz najveću vjerojatnost kiše i munja diljem kopnenog područja, a i Jadrana, gdje će do ponedjeljka prevladavati jugo i jugozapadnjak, u nedjelju prolazno i zapadni i sjeverozapadni vjetar, od utorka vjerojatno bura.

Osim vjetra, još veću pozornost privlači prognoza oborine, koja će ponovno ponegdje biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu, gdje bi mogli pasti neki dosadašnji rekordi. 

Velika je vjerojatnost da od četvrtka navečer do utorka ujutro mjestimice padne i više od 200 litara kiše po četvornome metru, osobito u  Rijeci i okolici, piše Index.hr


Reci što misliš!