Lifestyle

od 25. rujna do 1. listopada

Tjedan šljiva, gljiva i krumpira u Lici

Tjedan šljiva, gljiva i krumpira u Lici
Thinkstockphotos.com

Turistička zajednica Grada Gospića u suradnji sa ugostiteljima s područja grada Gospića organizira i ovu godinu "Tjedan šljiva, gljiva i krumpira" pod geslom "Odlično je - iz Like je".

Navedeni tjedan odvijati će se od 25. rujna do 1. listopada 2017. po gradskim restoranima, konobama i pizzerijama, koji će navedeni tjedan nuditi menije na bazi navedenih namirnica, i uz to posluživati ličku rakiju šljivovicu, a sve po promotivnim cijenama kako bi bili dostupni i lokalnom stanovništvu i naravno turistima koji će nas posjetiti za Jesen u Lici.

Ove prave domaće delicije nekoć su bile simbol siromaštva, a danas svojom kvalitetom promoviraju Gospić- Liku u svijetu gastronomije.

Ovu manifestaciju podržali su u 2016. godini  gotovo svi restorani s područja grada, a u neformalnom razgovoru doznali smo da će se i ove godine rado uključiti svi restorani, a da će se  na meniju naći jela : juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, knedle sa šljivama, peka sa janjetinom i krumprima, pizza sa tri vrste gljiva, buhtle sa šljivama.


Reci što misliš!