Lifestyle

projekt ide dalje!

Kako će zadarski Festival smokava osvojiti i Split?

Kako će zadarski Festival smokava osvojiti i Split?

Završava 10. "Festival smokava"! Nakon radionice izrade sapuna sa ekipom iz Poljoprivredno prehrambene škole Stanka Ožanića, danas je vrijeme za radionicu za mališane u Gradskoj knjižnici Zadar! Kako će zadarski Festival smokava osvojiti i Split otkrila nam je Sandra Babac.

''Ovo je treća godina da smo imali radionicu u školi Stanka Ožanića, ona je tražena, a polaznice osposobljene za samostalni rad. Danas imamo dječju radionicu za učenike OŠ Šime Budinića koju ćemo voditi učiteljica Jadranka Čikić i ja'', kaže nam Sandra Babac, koja je pokretačica ovog hvalevrijednog festivala, no prepustila ga je Turističkim zajednicama, županijskoj i gradskoj.

Priča o najslađem zabranjenom voću definitivno nije završena, smokva je uz pomoć Nasada posađena kod Pozdrava suncu za sam početak Festivala, a u Splitu će se posaditi smokva kod spomenika Marku Maruliću, uz ''blagoslov'' gradske uprave!

Zašto baš ta lokacija?

''Radi se o centru grada, što je intencija ove inicijative, lijepo će izgledati na „osami“, dovoljno daleko da ne prlja, blizu je Grgur Ninski, a on je posebno značajan i nama u zadarskim Poljicima koja su blizu grada Nina gdje je Grgur Ninski radio, jedna maslina je posađena u blizini, ima dovoljno sunca, a nije na direktnom udaru bure, te pristaje prostoru kojega lokalci zovu – Đardin'', otkriva nam Sandra.

Bit će to njezina zadnja ovogodišnja aktivnost u svojstvu organizatorice Festivala smokava kojega je prepustila Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, te pripadajućim turističkim zajednicama, te Udruzi Eko Dalmacija koja bi dogodine mogla preuzeti aktivnosti organizacije Sajma smokava u Splitu!

 

 


Reci što misliš!