Lifestyle

iskušajte svoje sposobnosti

Dan borbe protiv nasilja nad ženama: Krav maga nudi besplatan trening samoobrane

Dan borbe protiv nasilja nad ženama: Krav maga nudi besplatan trening samoobrane

U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Krav Maga Zadar organizira besplatni trening seminar samoobrane za žene.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj se obilježava 22. rujna u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom općinskom sudu 22. rujna 1999. godine. Datum spomendana odredio je Hrvatski sabor.

U obrazloženju je navedeno kako se u Hrvatskoj nasilje nad ženama , posebice fizičko, najčešće događa u obiteljskoj zajednici koja bi trebala biti najsigurnije okruženje. Većina žrtava obiteljskog nasilja osobe su ženskog spola , a počinitelj obiteljskog nasilja najčešće je bračni ili izvanbračni suprug ili bivši suprug.

Obilježavanjem Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pokušava se senzibilizirati društvo za spomenutu problematiku te poslati jasna poruka da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

Krav Maga Zadar obilježit će taj dan besplatnim trening-seminarom za žene, u subotu, 23. rujna 2017. godine od 15 sati u svojoj dvorani na adresi Dubrovačka 20A (ispod košarkaške dvorane, unutar sportskog centra Višnjik)

Seminaru mogu sudjelovati  sve žene, bez obzira na dob, tjelesnu spremu ili predznanje.


Reci što misliš!