Lifestyle

savjeti za buduće mame

Kako si olakšati zadnji mjesec trudnoće?

Kako si olakšati zadnji mjesec trudnoće?
Thinkstock

Većina savjeta koje mame dobiju u posljednjem mjesecu trudnoće svedu se na savjete koje slušaju od početka trudnoće. Donosimo vam nešto drugačije!

U posljednjem mjesecu trudnoće vrijeme je da se spreme stvari za bolnicu. No zaboravite na moderne outfite za bolnice, vjerojatno ćete biti toliko premoreni da će i bolnička dječja odjeća biti sasvim zadovoljavajuća.
 
Priuštite si manikuru. Iako sada o tome ne razmišljate, vaše ruke će biti na mnogo fotografija kada stigne beba.
 
Odlazak na spoj sa suprugom idealan je način da se odmaknete od neprestanih misli o dolasku djeteta. Osim toga, ovakvih trenutaka će biti vrlo malo kada dođe beba.
 
Masaža stopala nešto je što biste redovito trebali tražiti od ukućana. Vjerujte nam, umorne i bolne noge će vam biti zahvalne, a molbu trudnice nitko neće odbiti, zar ne?
 
Udobna odjeća koju ćete moći nositi i nakon poroda odličan je izbor za kupovinu. Nije na odmet i kvalitetan steznik koji će pomoći mišićima nakon poroda da se vrate na svoje mjesto. 
 
Svjesni da će pranje kose nakon poroda postati luksuz, na vrijeme osigurajte dovoljno šampona za suho pranje. Na vrijeme kupite dovoljno namirnica koje se neće pokvariti poput tjestenine, riže i ostalih žitarica jer sigurno nećete imati volje i snage za odlazak u trgovinu nakon poroda.
 
Operite na vrijeme bebinu odjeću koju će nositi nakon povratka iz bolnice. Koristite blagi deterdžent, preporučljivo je i dvostruko ispiranje kako biste spriječili osip osjetljive bebine kože.
 
Bijeli šumovi, odnosno zvukovi kućanskih aparata umiruju bebe. Kako ne biste ovisili o prljavom rublju ili uključivali praznu perilicu, pronađite aplikaciju namijenjenu upravo smirivanju beba imitacijom bijelih šumova.
 
Na vrijeme napravite popis ljudi kojima biste bili spremni povjeriti svoje dijete. U hitnim situacijama ovakav popis će vam dobro doći.
 
Uvijek odvojite dio dana za odmor. Koliko god se dobro trudnica osjećala, noge i leđa osjećat će posljedice.
 
Popodnevno drijemanje, spavanje do podne ili odlazak u krevet vrlo rano navečer. Uživajte u tim privilegijama jer možete, snaga će vam uskoro trebati, savjetuje Index.hr


Reci što misliš!