Lifestyle

prestižna nagrada

Etički kodeks L’Oréala nagrađen Grand Prixom za transparentnost

Etički kodeks L’Oréala nagrađen Grand Prixom  za transparentnost

Etički kodeks kompanije L’Oréal nagrađen je Grand Prixom za transparentnost (Grand Prix de la Transparence – Charte Éthique) tijekom osme dodjele Grand Prixa za transparentnost (Grand Prix de la Transparence -Transparency Grand Prix).

 Ova prestižna nagrada se dodjeljuje temeljem rezultata Studije o transparentnosti koja svake godine nastaje u okviru javne financijske dokumentacije kompanija izlistanih na francuskoj burzi prema SBF 120 odnosno tržišnom indeksu francuske burze. U ime L’Oréala nagradu su primili član Upravnog odbora Xavier Fontanet i stariji potpredsjednik kompanije i povjerenik za etiku Emmanuel Lulin.

Jean-Paul Agon, glavni i izvršni direktor L’Oréala izjavio je: ''Ponosni smo što je znanstveni i neovisni Grand Prix odbor izabrao naš etički kodeks. L’Oréal i svi njegovi zaposlenici, počašćeni su što je prepoznata kvaliteta i važnost etičkog kodeksa za našu tvrtku.”

L’Oréal je utemeljen na snažnim etičkim načelima koje utječu na njegov razvoj i izgradnju ugleda: integritet, poštovanje, hrabrost i transparentnost. L’Oréal-ova ambicija je biti uzorna svjetska kompanija koja integrira etiku u samo srce svog poslovanja. Tako svake godine kompanija organizira Dan etike pa će i ove godine 10. listopada zaposlenici L’Oréala diljem svijeta biti u mogućnosti sudjelovati u live webchatu s generalnim direktorom Jean Paul Agonom te postaviti svojim generalnim direktorima pitanja i prijedloge na temu etike.

''Budućnost korporativne komunikacije ovisi o integriranim financijskim i etičkim informacijama. Na temelju važećih propisa, takve informacije trebaju biti pedagoške i transparentne. Kvaliteta i jasnoća etičkog kodeksa jasno ukazuje na to da je L’Oréal vođa u tom pogledu'', izjavio je Laurent Rouyrès, predsjednik Labradora i organizator Grand Prixa.


Reci što misliš!