Lifestyle

savršeno buđenje i početak dana

Umjesto kave, "odradite" mini trening

Umjesto kave,
Thinkstock

Nakon 10-minutnog treninga bit ćete svježi i spremni za rad, a trening koji smo za vas ovaj put odabrali svidjet će se svima jer nije težak.

Umjesto šalice kave koja će vas razbuditi i dati vam energiju za daljnje obveze, pokušajte započeti dan još učinkovitije i zdravije - vježbanjem. Nakon 10-minutnog treninga bit ćete svježi i spremni za rad, a trening koji smo za vas ovaj put odabrali svidjet će se svima jer nije težak.

Vježbe su prvenstveno namijenjene dobrom jutarnjem razgibavanju te polaganom buđenju vašeg metabolizma i usnulih mišića, piše Index.

Istraživanja pokazuju da osobe koje odrade jutarnji trening imaju puno kvalitetniji san od onih koji treniraju u večernjim satima, što je uzrokovano adrenalinom koji nam ne dozvoljava da zaspemo u uobičajeno vrijeme.

Zato nas taj jutarnji adrenalin može bolje i lakše razdrmati. Kako se njegova razina povećava, počinju se širiti krvne žile, ubrzavaju otkucaji srca i usmjerava više krvi u srce, pluća i mišiće.

Pomoću jutarnjeg treninga potrošit ćete nekoliko kalorija, ali i sakupiti dovoljno energije za cijeli dan, a postoji još jedan razlog za jutarnjim vježbanjem. To je endorfin koji se počinje oslobađati u većoj mjeri te tako pozitivno utječe na vaše raspoloženje.

U nastavku pogledajte primjer jutarnjeg treninga od samo pet vježbi. Namjestite se na pod, slijedite naputke i vježbajte uz trenericu Caroline Jordan, koja je ovaj video snimila baš za one koji ne znaju kojim će vježbama najlakše započeti dan.

 


Reci što misliš!