Ostalo / Grad Zadar

Grad pokrenuo natječaj

Kalmeta: Rješit ćemo problem s Centrom otpadnih voda na Smiljevcu

Kalmeta: Rješit ćemo problem s Centrom otpadnih voda na Smiljevcu
HRT/Radio Zd

Uz nabavu novog filtera za pročišćivač, gradonačelnik je obećao i još jedan zahvat na Centru. Raspisan je natječaj za dokumentaciju za natkrivanje dva otvorena bazena. Projekt je vrijedan sedam milijuna kuna

Problem neugodnih mirisa na Smiljevcu zbog rada Centra za pročišćavanje otpadnih voda bit će u potpunosti riješen, najavio je jutros prilikom obilaska tog Centra Božidar Kalmeta.

Uz nabavu novog filtera za pročišćivač, gradonačelnik je obećao i još jedan zahvat na Centru. Raspisan je natječaj za dokumentaciju za natkrivanje dva otvorena bazena. Projekt je vrijedan sedam milijuna kuna.

Uz ovaj natječaj, već iduće godine moglo bi se započeti s radovima na izgradnji cjelokupne sekundarne kanalizacijske mreže na području grada.

Projekt vrijedan 330 milijuna kuna čeka zeleno svjetlo europske komisije.

"Riječ je 14 potprojekata, a s tim će praktički cijelo područje grada Zadra, uključujući Kožino i Petrčane biti premreženo sekundarnom kanalizacijskom mrežom. Kako smo najavljivali, trebali bi u iduće dvije, do tri godine biti u potpunosti grad bez crnih jama'', kazao Darko Kasap.


Reci što misliš!