Ostalo / Grad Zadar

Zadre, Zadre, grade naš lipi

Kako će Zadar proslaviti Dan grada?

Kako će Zadar proslaviti Dan grada?

U subotu, 24. Studenog, slavi se Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana, zadarskog zaštitnika. Ove godine proslava u Zadru bit će posebno svečana.

U 8 sati ulicama i trgovima stare gradske jezgre prodefilirat će Gradska glazba Zadar. Potom će se održati polaganje vijenaca pred Središnji križ na Gradskom groblju i na Spomen obilježje na Narodnom trgu.

Na Puntamici u 9 sati započinje natjecanje u športskom ribolovu ''Kup sv. Krševana''. U isto vrijeme, u predvorju Gradske uprave Medicinska škola Ante Kuzmanića mjerit će građanima tlak i šećer u krvi.

Na Trgu opatice Čike u 9.30 sati Društvo športske rekreacije i vrtić Loptica organizira program ''Radost si mi grade dao - igrom do športa''.

U 10 sati u zadarskoj prvostolnici mons. Želimir Puljić vodit će misno slavlje, a tamo će biti i počasni građanin grada Zadra, general Ante Gotovina, najavio je gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

U 10 sati u boulder dvorani održat će se ''Sv. Krševan open 2012.'', natjecanje planinarskog društva Paklenica-Zadar. U 11 sati u Arheološkom muzeju posjetite radionicu ''Antički Forum u kockama'' koju vodi Želimir Periš.

U 11.30 sati u HNK Zadar započet će svečana sjednica Grada Zadra, na kojoj će se dodijeliti nagrade i priznanja zaslužnim Zadranima i Zadrankama.

U 12 sati Atletski sportski klub Zadar organizira Mali maraton ''Nin-Zadar''. U 14 sati s Narodnog trga starta biciklijada ''Đir oko grada''.

Na Forumu se organizira prigodan program dočeka generala Ante Gotovine. U 14 sati Ante Gotovina stiže na Forum, gdje će već od 12.30 sati započeti glazbeni program. Nastupaju klapa Bibinje, klapa Sol, grupa Forum i Jole. Generala će pozdraviti i vitezovi Vranski i ''Krila Oluje''.

U 20 sati u HNK Zadar gostuje Dena DeRose trio iz SAD-a.

Na Dan grada Zadra započinje s radom i klizalište kod Foruma, no najavljeni bend Postolar Tripper neće nastupiti.

Dan grada Zadra idealna je prilika za posjet muzejima, jer je ulaz za sve posjetitelje ove subote - besplatan! Arheološki muzej, Narodni muzej, Muzej antičkog stakla, Stalna izložba Crkvene umjetnosti izbor je vaš!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.