Ostalo / Grad Zadar

Bijeli Zadar

Čisti se danju i noću, ali potrebna je i suradnja građana

Čisti se danju i noću, ali potrebna je i suradnja građana

Dežurne službe zadužene za čišćenje snijega, poput koncesionara Franto i trgovačkog društva Čistoća i Nasadi uredno posipaju prometnice od petka do danas, a nastavit će i dalje, dok ima snijega i leda na cestama, kaže Jure Zekanović, pročelnik komunalnog odjela Grada Zadra.

Velik broj naših čitatelja ovih dana se požalio na to što su očišćene samo glavne prometnice. ''Čistilo se gdje se moglo, odnosno, prioritet nam je bilo područje gdje se može doći s ralicom i strojevima za posipanje, i danju i noću. Gradu je želja da se sve stavi pod kontrolu, ali uz suradnju građana,'' pojašnjava Zekanović. I danas će, bez obzira na hladnoću i buru, oko 50 do 70 ljudi iz Čistoće i Nasada posipati ceste solju.

Gradska uprava uputila je molbu građanima da ne voze bez zimske opreme, a isto tako, i da se sami prime posla i očiste svoja dvorišta i prilaze do kuća, kako bi se formirali putevi kojim će se moći nesmetano hodati. Zbog snijega koji se već počeo lediti, iz gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti građanima je upućen apel, prije svega zbog mogućnosti odlamanja snijega i leda.

Podsjećaju se i upozoravaju vlasnici i korisnici stambenih, poslovnih i javnih građevina na odgovornost i obvezu da obrate pozornost na snijeg i led na krovovima, balkonima i odvodnim sustavima kako ne bi došlo do stradavanja građana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.