Ostalo / Grad Zadar

Štednja na svim područjima

Gradski proračun smanjen za 47 milijuna kuna

Gradski proračun smanjen za 47 milijuna kuna
Boris Kačan

Zbog nelikvidnosti Gradske uprave, kao i otežane naplate potraživanja, postoji opasnost da se pojedini korisnici proračuna dovedu u velike poteškoće

Sjednica Gradskog vijeća Zadra protekla je u brojanju novca kojeg, očito je, u Gradskoj blagajni nedostaje. Usvojen je prvi ovogodišnji rebalans proračuna u iznosu od 408 milijuna kuna, što je za 47 milijuna kuna manje od planiranog, javlja RadioZadar .

Štedi se na svim područjima. Gradnja komunalne infrastrukture smanjena je za 16 milijuna kuna, održavanje za 10 milijuna, dok su programi javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu manji za 4, a u sportu za 3.3. milijuna kuna. Usvojen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna u iznosu od 205 milijuna kuna, uz čak 73 milijuna kuna zabilježenog manjka. Najviše kritika oporba je imala na najavu prodaje potraživanja i korištenja minusa po žiro računu kako bi se namaklo 20 milijuna kuna.

Zbog nelikvidnosti Gradske uprave, kao i otežane naplate potraživanja, postoji opasnost da se pojedini korisnici proračuna dovedu u velike poteškoće. Odluka o prodaji potraživanja neće se donositi ishitreno i bez suglasnosti Gradskoga vijeća, istaknula je pročelnica za financije Grozdana Perić.

Na primjedbe oporbe da ni ovakav proračun nije realan, gradonačelnik Zvonimir Vrančić rekao je kako se ovaj proračun uz mali gospodarski napredak i malo sreće ipak može ostvariti. U nastavku sjednice usvojeni su Urbanistički planovi uređenja Industrijske zone Gaženice i stambene zone Ričina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.