Ostalo / Intervjui

Nastup 4 tenora

Ususret zadarskom koncertu 4 tenora donosimo razgovor s Markom Škugorom

Ususret zadarskom koncertu 4 tenora donosimo razgovor s Markom Škugorom
Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog iznimno velikog interesa koji je publika pokazala za Tenorima, nakon ljetne turneje po obali, slijede njihovi veliki koncerti u Rijeci 29. listopada, Puli te Zadru 8. prosinca

Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Marko Škugor i Vladimir Garić okupljeni u kvartet Četiri tenora svojim vrhunskim izvedbama i mediteranskim šarmom, nevjerojatnom brzinom osvojili su publiku diljem Hrvatske te se za njihov koncert uvijek traži karta više.

Zbog iznimno velikog interesa koji je publika pokazala za Tenorima, nakon ljetne turneje po obali, slijede njihovi veliki koncerti u Rijeci 29. listopada, Puli te Zadru 8. prosinca.

Ususret zadarskom koncertu Četiri tenora donosimo intervju s jednim od članova četvorke, Markom Škugorom.

1. Krenimo od početka - kada je pala vaša prva proba nakon koje ste znali - to je to, nazvat ćemo se 4 tenora i idemo raditi?!

Kako smo imali smo nekoliko neformalnih zajedničkih nastupa po Sloveniji, a poznavali smo se jer smo svi nekad pjevali u klapama, nekako smo došli na ideju početi zajedno raditi i malo češće te u suradnji sa diskografskom kućom Scardona počeli raditi velike koncerte.

Moramo planirati i do šest mjeseci unaprijed da bi se sva četvorica uskladili.

Marko Škugor

2. Probili ste led na koncertu u Lisinskom. Koliko često nastupate u punom sastavu?

Uvijek nastupamo u punom sastavu!
Ipak, naša glavna preokupacija su naše samostalne karijere, tako da nemamo puno nastupa iz razloga što nemamo toliko vremena. Evo na primjer, ja u 12. mjesecu imam 20 nastupa!

Moramo planirati i do šest mjeseci unaprijed da bi se sva četvorica uskladili.

3. Imate zaista bogat repertoar, izvodite pjesme poput "Golubova" Ive Robića, Oliverove "Cesarice" ili Cocine "Vilo moja", ali i poznate arije kao što su "Nessun dorma" ili "O sole mio". Tko je najveći krivac za slaganje liste pjesama koje izvodite?

Svi pomalo, jer svaki izvodi pjesme koje su mu drage. Ipak, glavni krivac za repertoar je Đani, on se i najviše voli igrati slaganjem rasporeda pjesama.

4. Ovo će biti vaš prvi susret sa zadarskom publikom kao 4 tenora, pojedinačno ste već nastupali?

Osobno nisam imao samostalni nastup u Zadru, a prvi susret sa zadarskom publikom sam imao kao gost klapi Intrade na humanitarnom koncertu u desetom mjesecu.
Zadarska publika je stvarno odlična i nadam se da ću dogodine imati priliku napraviti i samostalni koncert u gradu s najljepšim zalaskom Sunca!

5. Jeste li razmišljali o mogućnosti da predstavljate Hrvatsku na Eurosongu?

Iskreno ne. Kako sam već bio na Eurosongu kao solist Klape s mora, možda da Eurovizija odmori od mene koju godinu.

6. Ima li neka osoba na domaćoj glazbenoj sceni s kojom priželjkujete suradnju?

S obzirom da sam nedavno snimio duet s legendarnim Oliverom koji je za mene najbolji pjevač u Hrvatskoj, trenutno neman neku želju za duetom.

7.Kako gledate na brojne ''fuzije'' stilova koji uključuju klapske elemente uz primjerice rock, pop i sl.?

Sve se razvija, pa tako i klape. Takvo je vrijeme, glazba se modernizira, mješaju se stilovi. Ipak, treba znati da to nisu klapske pjesme, nego pop pjesme koje pjevaju klape.

Dalmatinski slavuji, kako ih od milja zovu, nigdje publiku nisu ostavili ravnodušnom. Svi koji su ih čuli slažu se da je riječ o izvođačima svjetskog kalibra te je stoga glazbeni spektakl u Arsenalu neminovan.


Reci što misliš!