Ostalo / Intervjui

ćakula

Ivan Šarić: Postoje neke fore koje samo Zadrani mogu razumjeti

Ivan Šarić: Postoje neke fore koje samo Zadrani mogu razumjeti
Petar Glebov/PIXSELL

Pročitajte što nam je sve uoči nastupa u klubu Arsenal otkrio legendarni zadarski stand up komičar, čovjek koji je dva puta napunio koncertnu dvoranu Lisinski. Dame i gospodo, Ivan Šarić!

Ivane Šariću from Zadar, bez obzira na broj standup comedy utakmica u nogama, imaš li poseban osjećaj kada trebaš stati pred zadarsku publiku?

Naravno, uvijek je poseban doživljaj stati pred domaću publiku. Za razliku od drugih nastupa,  sa zadarskom publikom se mogu povezati na sasvim drugačijoj razini nego u drugim gradovima.

Ivana Šarića čuti ćemo u Arsenalu u subotu, 11. ožujka u 21 sat. Ulaznice su u predprodaji po cijeni od 80 kuna

Postoje neke interne fore koje samo Zadrani mogu razumjeti.  Mislim da je to najveći razlog zašto volim nastupati pred zadarskom publikom.

Kada i kako se dogodio onaj KLIK kada si shvatio - da, ovo je ono čime se želim profesionalno baviti u životu?

Koliko se s vremenom mijenjao tvoj odnos prema stand up komediji, postoje li neki posebni trenuci koji su bili presudni za to da nastaviš dalje?

Dosta često znaju postavljati to pitanje ... da budem iskren, teško je odgovoriti na njega.  Mislim da sam od prvog nastupa shvatio da je Stand up nešto što želim raditi do kraja života. 

Jako ugodno se osjećam na pozornici i stalno radim na tome da budem bolji.

Presudni trenutak da se profesionalno počnem baviti stand up-om dogodio se prije 7-8 godina kad sam odlučio da mi to bude primarni izvor prihoda.

Teško je izdvojiti neke presudne događaje, bilo ih je dosta… od nekih posebno meni dragih nastupa u underground klubovima do toga da sam počeo headline-ati na najvećem stand-up komediju festivalima u regiji.

Koliko su za stand up komičara danas bitna sredstva moderne komunikacije, društvene mreže, youtube, itd? Kako ih najbolje koristiti?

Komunikacijski kanali danas poput Facebooka, Instagrama ili Youtubea su jako bitni za svaku profesionalnog izvođača bilo da je stand-up komičar ili glazbenik.  Takvi kanali omogućavaju direktnu komunikaciju s fanovima. Više nisu potrebni masovni mediji da bi promovirao ili obavijestio ljude koji te prate o novom projektu, bitnije je održavanje autentičnosti i reputacije među svojom publikom.

Koje komičare moramo pogledati/poslušati? Tko je prava lektira?

Dave Chappelle ovaj mjesec izdaje dva stand up comedy speciala tako da se tome jako radujem. Od osobnih favorita preporučio bi bilo što od Jimmy Carra, Tim Minchena i Chris Rocka.

Pernarizacija političke scene u Hrvatskoj - što misliš o sve popularnijim performansima i doskočicama iz saborskih klupa, jesu li "zahvalan materijal?"

Moram priznati da se grozim i bojim Ivana Pernara. Mislim da je on produkt nezadovoljnog društva i ogorčenosti na današnje političare.

Pernar je po meni reakcija na stari kov političara odnosno HDZ i SDP kao što je Trump u Americi nusprodukt loše politike i izgubljena komunikacija s glasačima demokrata i republikanaca.

Svojim ispadima i “istinom” prikuplja pažnju koju kasnije koristi kao argument za svoju potporu. Ljudi mu se smiju, no ja mislim da je on “klaun” s planom.  Vidjet ćemo tko će se zadnji smijati.

Što radiš kada ne radiš? Gdje puštaš mozak na pašu?

Makijato na suncu. Jedina meditacija koja mi je potrebna za reset mozga.


Reci što misliš!