Ostalo / Intervjui

Košarkaški klub Zadar

Branko Skroče: Dobro je ispalo u kakvim smo uvjetima radili

Branko Skroče: Dobro je ispalo u kakvim smo uvjetima radili
Zvonko Kucelin/kkzadar.net

Nakon što su se slegli prvi dojmovi o netom završenoj sezoni košarkaša Zadra, porazgovarali smo sa sportskim direktorom Brankom Skročom koji je dao svoju ocjenu sezone ali i najavio neke zanimljive stvari vezane uz budućnost kluba po pitanju igračkog kadra

Sportski se direktor prvo osvrnuo na poteškoće s kojima se susretao tijekom cijele sezone:

"Kad se podvuče crta, mogu biti tek relativno zadovoljan ovom sezonom, ali u kakvim smo uvjetima radili, ovo je još i dobro ispalo. Pa mi smo, čini mi se, jedini ozbiljan klub u Europi koji tako dugi period nije smio registrirati igrače! Rezultati su mogli biti i bolji, ali i puno gori ako uzmete u obzir da smo kompletan prvi dio sezone odradili u sastavu koji zapravo i nismo planirali", započeo je Skroče i obrazložio:

"Igora Marića doveli smo kao veliko pojačanje, a na kraju ga nismo niti uspjeli registrirati. Maj Kovačević je bio toliko strpljiv da je dočekao nastup u dresu Zadra, ali do Nove godine smo morali bez njega. Lovre Bašić se dugo oporavljao od ozljede noge, a na početku sezone je određen za kapetana i stožernog igrača. Kristijan Krajina se također dugo oporavljao od ozljede i početkom sezone nije pružao partije kao što je to činio kasnije. Ivan Vraneš nažalost ima zdravstvenih problema zbog kojih se ne može u potpunosti posvetiti košarci, a radi se o talentiranom igraču od kojeg smo također puno očekivali."

Minimalni cilj postavljen početkom sezone je ipak, teškom mukom, ostvaren:

"Unatoč svim tim problemima, izborili smo onaj osnovni cilj, a to je ostanak u ABA ligi. U Prvenstvu i Kupu smo pokušali ostvariti što bolji rezultat, ali iz nekih objektivnih razloga je ispalo ovako kako je ispalo. Naletjeli smo u nekoliko navrata na silno nerazumijevanje HKS-a koji nam nije htio pružiti ruku i pomaknuti poneku utakmicu pa makar i za jedan dan i onda smo dolazili u situacije da smo igrali po dvije utakmice u manje od 24 sata. U doigravanju Prvenstva Hrvatske smo dobili najtežeg mogućeg protivnika. Bilo bi nam lakše da smo izvukli Cedevitu koja se tada borila s ozljedama nego Cibonu i vjerujem kako bismo s njima nešto bolje prošli i u konačnici ostvarili bolji rezultat."

Ipak, sportski direktor je uvjeren kako bliža budućnost donosi bolje dane za Zadar jer naveliko se radi na dovođenju mladih i talentiranih igrača koji bi trebali postati nosioci kvalitete zadarske košarke:

"U prvom redu to je Danijel Prša, igrač koji je ne tako davno bio označen kao Cibonin projekt za budućnost. On se u međuvremenu ozlijedio i iz meni nepoznatog razloga dobio raskid ugovora i slobodne papire pa smo ga doveli da pokaže koliko zna. Za sada radi uistinu kvalitetno i dogodine već ozbiljno računamo na njega, kao i na Luku Tomasa koji je s nama cijelu sezonu. Radimo na dovođenju dvoje mladih visokih igrača iz BiH od kojih je jedan već bio kod nas na probi. Radi se o dječaku rođenom 2001. godine koji već sad ima 209 cm i sve nas je redom oduševio na treningu.

Drugi je dvije godine stariji i visok je 210 cm. Visoke igrače jednostavno moramo dovoditi sa strane jer ih u omladinskom pogonu nema, tek se nadamo nekima iz pretkadetskog uzrasta da će toliko narasti. Kadetima će se priključiti četrnaestogodišnji dečko iz Murtera koji je visok 205 cm i dosad se nažalost nije ozbiljnije bavio košarkom, no na prvim treninzima je već pokazao jako puno i definitivno se radi o velikom talentu. U pregovorima smo s još nekoliko igrača, ali u ovom trenutku ne mogu govoriti o njima jer neki su premladi i u ovom ih trenutku zbog dobi nije moguće dovesti, dok se s drugima tek vode prvi razgovori", poručuje Skroče.

Za dobrobit Kluba, ali i živaca svih navijača, nadamo se kako će neki od njih uistinu opravdati najave i pokazati da se radi o talentima kakve zadarski navijači zaslužuju gledati u dresu voljenog kluba. Financijska se situacija očito neće tako skoro popraviti pa da se može računati na dovođenje 'gotovih' igrača, već će se nastaviti redati nedokazani igrači tipa Yannick Franke ili Aleksandar Georgiev, tako da se iskreno nadamo kako će se barem ovaj način rada u konačnici pokazati ispravnim. U suprotnom, možemo zaboraviti na jaki Zadar kakav već godinama sanjamo i odmah se pripremiti na još nekoliko grčevitih borbi za ostanak kakve gledamo već nekoliko sezona. Ne ponovilo se...


Reci što misliš!

  Vezane vijesti