Ostalo / Intervjui

Zadrani u polufinalu najvećeg svjetskog acapella natjecanja u New Yorku

A.K.A. Crescendo: Naježimo se samo od pomisli na nastup u Carnegie Hallu!

A.K.A. Crescendo: Naježimo se samo od pomisli na nastup u Carnegie Hallu!
Božidar Banov

Big things do happen! Zadarski slavuji, A.K.A. Crescendo, dobili su veliku priliku - nastupiti na jednom od najvećih acapella natjecanja koje se održava u New Yorku, a mi smo popričali s Lucijom Grabovac i doznali više o njihovoj avanturi

Američki san ili ne, ostaje za vidjeti. Hrvatsku su osvojili nastupom u talent showu, nastupaju u Zadru na brojnim manifestacijama, predano vježbaju i prava su ekipa.

Od mnoštva prijava koje su na adresu The Open-a stizale iz svih kutova svijeta, baš je njihova odabrana kao najbolja, uz prijave još triju a cappella grupa iz Velike Britanije (NoVi), Australije (Drums of War) i Gruzije (The Quintessence).

600 sudionika u 65 skupina iz svih krajeva svijeta okupit će se na natjecanju a 23. rujna očekuje se velika završnica u Carnegie hallu.

Nagrada je sjajna, 25 000 dolara!

Više o svemu doznajemo od Crescendice Lucije Grabovac!

Lucija, možeš li nam otkriti kako je došlo do ove prilike za vas?

Prijavu za najveće svjetsko a cappella natjecanje “The International Championship of A Cappella OPEN“ poslali smo u svibnju. Prijava se sastojala od 3 videa, odnosno 3 naše obrade stranih i domaćih hitova, bržih i sporijih ritmova. U ta smo 3 videa nastojali organizatorima i sucima u što većoj mjeri pokazati raznolikost našeg repertoara.

Osim nas, prijavu za The Open poslalo je i 70-ak drugih grupa iz svih krajeva svijeta, a upravo je naša odabrana među 4 najbolje, te smo se na taj način plasirali u polufinale tog natjecanja.

Vaša prva reakcija?

Doživjeli smo mini heart attack kad smo vidjeli A.K.A. Crescendo među polufinalistima.

Naša polufinalna konkurencija zaista je jaka. Riječ je o poluprofesionalnim i profesionalnim grupama iz Velike Britanije, Australije i Gruzije, a mjesta u finalu ima samo za jednog.

Koji je sljedeći korak?

Polufinalna runda održat će se krajem srpnja ili početkom kolovoza, a detalje u vezi održavanja te faze natjecanja saznat ćemo ovih dana. Naježimo se na samu pomisao da bi u rujnu mogli zapjevati na najvećoj svjetskoj koncertnoj pozornici, Carnegie Hall u New Yorku.

Naravno, pred nama je još jako puno posla i vježbanja, a uzbuđenje raste svakim danom.

Ovo je prilika koju ne želimo propustiti i želimo postati prva ne-američka skupina koja će svoje snage na najvećem svjetskom a cappella natjecanju odmjeriti sa skupinama iz SAD-a i Kanade.


Reci što misliš!