Ostalo / Intervjui

zadranke predstavile udrugu nimeta u somboru

Mirjam Dadić: Trbušni ples pruža nevjerojatan spektar mogućnosti!

Mirjam Dadić: Trbušni ples pruža nevjerojatan spektar mogućnosti!

Proteklog vikenda, Plesna udruga Nimeta gostovala je na međunarodnom festivalu ''Orienthalia“ u Somboru. Na festivalu su sudjelovali plesačice i plesači iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predsjednica i plesna voditeljica Nimete, Mirjam Dadić, pozvana je po drugi put kao gošća na Gala show u sklopu festivala!

Tim povodom, provjerili smo što se to sve može naučiti u ovoj plesnoj udruzi i kako se u Zadru doživljava orijentalni ples općenito.

Kada ste započeli s radom udruge?

Plesna udruga Nimeta osnovana je 2014. godine s ciljem promicanje plesa i plesne kulture. Prevladavajući plesni izričaj je orijentalni trbušni ples kojeg zainteresirani polaznici mogu pohađati tijekom cijele godine.

Kada započinje vaša ''sezona''?

Upisi za početni tečaj orijentalnog plesa organiziraju se tri puta godišnje. Osim orijentalnog plesa, Udruga tijekom godine organizira razne plesne radionice i drugih stilova.

Na što ste posebno ponosni?

Uz mnogobrojna uspješna sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima, plesna udruga Nimeta organizirala je u srpnju 2016. godine prvi Međunarodni Orient Fest održan u Zadru.

Početkom 2017. godine, uz potporu Grada, Udruga organizira projekt „Ples za sve“ putem kojeg Zadranke i Zadrani imaju priliku besplatno sudjelovati na radionicama raznih plesnih stilova, kao i na edukativnim tribinama posvećenih plesu.

(Ana Ema Štefulić)

Otkrij nam što se to lijepo zbivalo u Somboru za vikend!

Proteklog vikenda, 22. - 24.09.2017., Plesna udruga Nimeta gostovala je na međunarodnom festivalu „Orienthalia“ u Somboru.

Na festivalu su sudjelovali plesačice i plesači iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Osobno, pozvana sam po drugi put kao gošća na Gala show u sklopu festivala. Uz mene, Udrugu je predstavljala i nova voditeljica plesnih grupa u Nimeti Ana Ema Štefulić.

Tijekom festivalskih dana, održani su i razni seminari/radionice. Nas smo dvije pohađale seminar kojeg je vodio Chronis Taksidia iz Grčke na temu „različiti ritmovi unutar orijentalnog plesa“.

Gdje vježbate, kako doći do vas?

Plesna udruga Nimeta trenutno se nalazi na adresi Saljska ulica 21, a od 1. studenog selimo u veći prostor Mjesnog odbora Jazine II u Molatsku ulicu. 

Bilo da tražite oblik rekreacije ili relaksacije, vrijeme koje ćete posvetiti samo sebi, ili želite korisno s entuzijazmom utrošiti energiju i razviti gipkost i eleganciju svojih pokreta, ovaj ples pruža nevjerojatan spektar mogućnosti za ispunjenje vašeg slobodnog vremena. Dođite i zaplešite s nama!


Reci što misliš!