Ostalo / Kolumne

Kantunić motivacije

Predivan/predivna si- Voli sebe

Predivan/predivna si- Voli sebe

Pišem ti ovo da ti kažem koliko si predivan. Koliko si prekrasan sa svim svojim ranama, sa svakim djelom svog fizičkog i nefizičkog tijela, sa svim svojim ožiljcima. Nemoj to nikad zaboraviti

Vjerujem da ti je teško, ali molim te nastavi. Sve to što nosiš u sebi je blagoslov, dijamant, nije kamen. Ali ti to moraš pretvoriti u dijamant. Okreni se i vidi koliko si jak, moćan, koliko si izdržao, koliko si do sada uspio.

Vidim te. Znate, imate predivna odijela i haljine- svoje tijelo, skrojene savršene haljine i odijela svoje duše. Čuvaj to i poštuj to. Baš takvi kakvi jeste, od jutra kad ste krenuli svojim korakom naprijed, predivni ste. Nitko junaci ne zna bolje što vam treba od vas- odgovori su u tebi. To je vaš univerzum, vaš svijet. To su tvoja pravila, tvoje boje, tvoji oblici.

Ne zaglavljuj se u ulogama, mama, tata, kćer, sin, muž, radnik, žena, unuka... Uživaj u njima i kroz njih spoznaj svoju veličinu i vrijednost, ali ti si više od toga i ne poistovjećuj se s njima.

I da, normalno je da nekad samo plešeš, ili samo crtaš... ili samo šetaš...samo uživaš... Jer to tvoje biće treba. Čuvaš svoje baterije. I čuvaj ih! Tko će drugi? Okruži se ljubavi ljudima koji će u tebi vidjeti boginju, ženu, muškarca, snagu. Koji će čuvati tvoje baterije. To je tvoj izbor i imaš pravo na njega.

Imaš pravo biti ti. Imaš pravo izraziti se, imaš pravo reći da ili ne, imaš pravo hodati ovim svijetom bez maski koje su ti nametnuli, imaš pravo osjetiti okuse, zvukove, mirise i dodire. Imaš pravo ugoditi si. Imaš pravo buditi se kraj onog/ one tko te tako tretira, imaš pravo priznati da rasteš i učiš, da ne moraš sve znati. Ali bez obzira na to da si cjelovit i savršen.

Uzmi ogledalo, ajde. Pogledaj se danas. Zaj*** sve uloge, moranja, genetike i krvna srodstva. Odi pred njega, sa svojom malom djevojčicom, dječakom, sa svojom divljinom, sa svojom ljutnjom, sa svakim svojim dijelom, sa svojim nježnim i krhkim dijelom. I reci sebi da dolazi novo vrijeme. Odluči se da dolazi novo vrijeme za tebe. Danas!

Vrijeme kad ćeš hrabro nositi sve svoje dijelove, liječiti i brinuti se za sve svoje ožiljke, voljeti se! Ovo je tvoj život, ovo je tvoja prilika, nitko ti je ne može oduzeti. Ovo je tvojih 24 sata danas.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.