Ostalo / Kolumne

srce u zadru, tilo u dublinu

Jedan drugi Ćustić...

Jedan drugi Ćustić...
Facebook / NK Zadar

Danas će se mnogi prisjetiti. Danas nakon toliko godina mnogi će i suzu pustiti, mnogi slegnuti ramenima. Netko će otići do Murvice i zapaliti svijeću danas a netko do stadiona zavezati šal na ogradu.

Danas će se mnogi prisjetiti momka koji je otišao prije 9 godina na neka bolja i pravednija mjesta, na neke gore sređenije stadione... A sutra. Sutra će ga već zaboraviti.

Da, mnogi će već sutra okrenuti misli nekim drugim dnevnim temama i sjetit će se Hrvoja opet tamo 2018-e kad krenu prema Murvici da zapale svijeću ili prema stadionu da na ogradu zavežu šal.

U međuvremenu dok prosječan građanin prebacuje fokus na druge teme jedan drugi Ćustić će svaki dan dolaziti na stadion. Ne da zaveže šal na ogradu, ne da zapali svijeću.

Jedan drugi Ćustić će 24 sata biti fokusiran na klub, na vađenje iz govana, na stabilizaciju. Jedan drugi Ćustić će voditi borbu sa Vodovodom da ne gase vodu jer travnjaci se moraju politi.

Jedan drugi Ćustić će biti na telefonu sa Elektrom da ne isključuju struju jer bez svijetla se ne može igrati. Jedan drugi Ćustić mora preklinjati vlasnika autobusa da odradi turu jer momci od 12 godina nemaju kako otići niti do Posedarja da odigraju utakmicu.

Jedan drugi Ćustić mora izmisliti novce za plaće igračima, za plaće djelatnicima i trenerima. Jedan drugi Ćustić mora ispregovarati hotel da igrači negdje prespavaju prije utakmice i da mora uvjeriti tamo ljude će klub to platiti, jednom kad bude mogao, ako bude mogao...

U vremenu od obljetnice do obljetnice kad su mnogi odabrali onaj lakši put, put jednogodišnjeg prisjećanja gdje jednom godišnje slegnu ramenima jedan drugi Ćustić je zasukao rukave.

Jedan drugi Ćustić 365 dana godišnje, 24 sata dnevno daje cijelog sebe da bi sutra neki novi klinac ostvario snove koje njegov sin nije dosanjao. I zato, pognite glavu, prestanite paliti svijeće, prestanite vješati šalove, taj čovjek ne treba vaše suosjećanje, njemu treba vaša pomoć, da vrati klub tamo gdje mu je mjesto.

Upišite klince na nogomet, donirajte opremu, ako možete pogurajte sponzorski, ponudite se, napravite prvi korak. Jer njemu treba to a ne vaša svijeća danas koju će već popodne ugasiti bura...


Reci što misliš!