Ostalo / Zadarska županija

Izrađivač Programa - ZADRA NOVA

Uz pomoć EU fondova do profesionalnog strateškog planiranja razvoja u Polači

Uz pomoć EU fondova do profesionalnog strateškog planiranja razvoja u Polači

Općina Polača započela je proces izrade Strateškog razvojnog programa za razdoblje do 2020. godine.

Da je Strateški razvojni program od iznimne važnosti za općinu potvrđuje to što je njegova svrha uzimanje realno ostvarivih preferencija općine u planiranju sveobuhvatnog održivog razvoja, optimalnog korištenja resursa, postizanja zadanih ciljeva razvoja te posljedično, zadovoljstva stanovnika općine.

Uz to, važnost strateškog programa leži i u procesima prijavljivanja Općine na dobivanje sredstava iz bilo kojeg europskog fonda, ali i nacionalnih natječaja, gdje se kao neophodan preduvjet traži prethodno izrađen strateški dokument, odnosno utemeljenost traženja financijskih sredstava unutar njega.

U suradnji sa ZADROM NOVOM, Općina Polača osigurala je sredstva za izradu Strateškog razvojnog programa iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i to iz Mjere 7., podmjere 7.1., odnosno operacije 7.1.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave, a za koju joj je u 2016. godini Općini izdana Odluka o dodjeli sredstava.

Izrađivač Programa je ZADRA NOVA te je u petak, 4. studenog 2016. godine organizirala 1. sastanak ekspertnog tijela za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Polača do 2020. godine u Općinskoj vijećnici u Polači.

Sastanak je predvodila djelatnica ZADRE NOVE, zajedno s načelnikom Općine Polača, a na sastanku je prisustvovalo 20 ključnih dionika iz različitih sektora (privatnog, civilnog i javnog) s područja općine, koji su na sastanku raspravljali o svim potrebama, ograničenjima, prilikama i potencijalima općine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.