Ostalo / Zadarska županija

Nastupni posjet veleposlanice Republike Slovenije

Nastupni posjet veleposlanice Republike Slovenije

U ponedjeljak, 14. studenog 2016. godine, u   nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je  veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Smiljana Knez sa suradnicima Jakobom Štunfom, opunomoćenim ministrom  i ekonomskim savjetnikom u Veleposlanstvu i Kristinom Kliner, ministricom  savjetnicom za kulturna pitanja.

Njih je u Domu Zadarske županije primio župan Stipe Zrilić sa suradnicima, ateme sastanka bile  su gospodarska i kulturna suradnja.

Ovom prilikom župan je Veleposlanicu upoznao sa najvažnijim podatcima o  Zadarskoj županiji,  potencijalima za razvoj  i dobrom prometnom povezanošću, te posebno sa  pozitivnim gospodarskim kretanjima, strateškim projektima za jačanje konkurentnosti te turističkim prometom u kojem slovenski turisti imaju značajnu ulogu.

Nj. E. Smiljana Knez naglasila je da je za Sloveniju Zadarska županija važna zbog  turizma i gospodarskog razvoja, da su  gospodarski potencijali vidljivi te da se Zadar jako brzo razvija. Navela je  i da broj hrvatskih turista koji posjećuju Sloveniju raste iz godine u godinu, ali i predložila bolju suradnju između škola koja bi se mogla realizirati povezivanjem gradova i općina u Hrvatskoj i Sloveniji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.