Ostalo / Zadarska županija

Kolegij župana: U fokusu Lučka uprava, zaštita prirode, poduzetništvo i lov

Kolegij župana: U fokusu Lučka uprava, zaštita prirode, poduzetništvo i lov

Županijska lučka uprava u prvih je 6 mjeseci ove godine ostvarila prihod od 3.493.000 kuna dok su rashodi iznosili 5.979,000 kuna čulo se uz ostalo na 49. Sjednici kolegija župana vezano uz Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju Izvještaja o izvršenju Godišnjeg programa rada i razvoja luka i Financijskog plana Županijske lučke uprave Zadar za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2016. godine.

Župan Stipe Zrilić danas je dao suglasnost na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada NATURA-JADERA javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije i to zbog nove sistematizacije kojom će se u sklopu projekta SPARC zaposliti novi djelatnici. Više o projektu SPARC kojim će se urediti Cerovačke špilje, posjetiteljski centar, prilazni putevi i ostalo govorio je pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske procese Davor Lonić.

Župan je danas donio odluku o potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Zadarske županije za 2016. godinu. Za ovu aktivnost osigurana su sredstva od 300.000 kuna, a temeljem ove odluke bit će objavljen javni poziv koji će trajati 15 dana.

Na današnjem su Kolegiju donesene odluke o odobrenju potpora iz područja ruralnog razvoja te ribarstva i marikulture za 2016. godinu. Za 69 odobrenih zahtjeva iz područja ruralnog razvoja osigurano je 730.190 kuna, a iz područja marikulture tek 2 zahtjeva koliko ih je i pristiglo, 9.810,00 kn.

Za potporu malim poduzetnicima za 2016. godinu odobreno je 170.000 kuna za 34 poduzetnika za dodjelu potpora za početak rada poduzetnika, za početak rada tradicijskim i umjetničkim obrtima te za stručno osposobljavanje poduzetnika i njihovih zaposlenika.Župan je donio odluke o sufinanciranju energetski učinkovite javne rasvjete na području jedinica lokalne samouprave kao i odluku o sufinanciranju troškova izrade projektne dokumentacije za izgradnju komunalnog dijela luke otvorene za javni promet luke Pag.

Projektnu dokumentaciju čine geotehnički istražni radovi i izrada geotehničkog elaborata te izrade Glavnog projekta iskopa dna i postavljanje pontona unutar lučkog područja luke otvorene za javni promet luke Pag.

Ukupan iznos izrade predmetne dokumentacije je 153.750,00 kuna. Grad Pag sudjeluje u omjeru od 50% što iznosi 76.875,00 kuna, a Županijska lučka uprava Zadar u omjeru 50% što iznosi drugih 76.875.00 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.