Ostalo / Zadarska županija

7. Festival ića, pića, suvenira i folklora

Kilometarskim stolom otvorena turistička sezona u Biogradu na Moru

Kilometarskim stolom otvorena turistička sezona u Biogradu na Moru

Sinoć je na biogradskoj rivi otvoren 7. Festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora, pod nazivom "Dugi svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol - Spojimo zeleno i plavo", čime je i službeno otvorena nova turistička sezona u Biogradu na Moru.

Biogradska Turistička zajedica u suradnji s Gradom Biogradom na Moru i  Sekcijom ugostitelja grada Biograda na Moru organizator je ove manifestacije koja je postala nadaleko poznata po svom čuvenom kilometarskom stolu koji se proteže u dva od reda od hotela Ilirija pa sve do trajetnog pristaništa, uzduž cijele rive.

- Ove godine na "Biogradskom stolu" dugom tisuću metara ugostili smo pored ugostitelja i obrtnika iz Biograda i izlagače iz svih 20 hrvatskih županija ali i predstavnike iz susjednih zemalja - Italije, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Češke te Bosne i Hercegovine, sveukupno oko 400 izlagača, rekao je Ivo Eškinja, direktor Turističke zajednice Grada Biograda na Moru.

Na dvije pozornice na rivi i uz postavljene stolove i ponudu odvijao se bogati kulturno-zabavni program u kojem je sudjelovalo oko 25 različitih skupina - folklornih, glazbenih, klapskih.

Već tradicionalno na stolu je su bile ponuđene delicije iz raznih krajeva Hrvatske, bilo je tu kruha ispod peke, slavonskog čobanca, prisnaca, poljičkog soparnika, školjaka, riba i slično, a najviše nam se svidila maneštra s čičvardom, lećom, koromačem i mesom koju spremili kuhari Ilirije, kojim su vrijedni domaćini počastili brojne sugrađane i goste ove jedinstvene manifestacije.

Biogradski stol nastavlja se i danas, a završava u nedjelju podjelom zahvalnica svim sudionicima. U svakom slučaju, ako ste propustili otvaranje, nemojte nikako propustiti današnji i sutrašnji program.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.