Ostalo / Zadarska županija

Natječaji

Otvoren natječaj za 2012. godinu programa EKO INOVACIJE u sklopu Programa za konkurentnost i inovacije (CIP)

Otvoren natječaj za 2012. godinu programa EKO INOVACIJE u sklopu Programa za konkurentnost i inovacije (CIP)

Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije objavila je natječaj za CIP EKO INOVACIJE u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije. U okviru natječaja za CIP Eko-inovacije podržati će se projekti vezani uz eko-inovativne proizvode, tehnike, usluge ili procese koji za cilj imaju sprečavanje ili smanjenje utjecaja na okoliš, gospodarsku (ekonomsku) korist  ili koji pridonose inovacijskom razvoju i optimalnom korištenju resursa.

Na ovaj natječaj prijaviti se mogu pravne osobe (privatne ili javne) iz Hrvatske, zemalja članica Europske unije, Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Albanije, Makedonije, Izraela, Crne Gore, Srbije i Turske. Prednost kod prijave imati će mala i srednja poduzeća (do 250 zaposlenih s godišnjim prometom do 50 milijuna eura, ili ukupnom aktivom do 43 milijuna eura).

Sektori prihvatljivi za sufinanciranje unutar ovog natječaja su: reciklaža materijala, proizvodi za održivu gradnju, sektor hrane i pića, voda te zeleno poslovanje.  Financiranje EU sredstvima maksimalno može iznositi do 50% od ukupne vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava. Sveukupni indikativni iznos na raspolaganju u okviru ovog natječaja iznosi 34.830.000 eura.

Natječaj je otvoren do 06. rujna 2012 godine. Sve informacije vezane uz prijavu na natječaj dostupne su na internetskim stranicama Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/getting-funds/call-for-proposals/index_en.htm


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.