Ostalo / Zadarska županija

Kolegij župana

Zadarska županija sve značajnija u marikulturi

Zadarska županija sve značajnija u marikulturi

Na Kolegiju župana danas se raspravljalo o koncesijama na pomorskom dobru za sidrišta i uzgajališta ribe, za kojima vlada velik interes.

Najveći broj odluka o ustupanju koncesija odnosio se na produljenje postojećih, no bilježe se i četiri nove, od kojih su tri za sidrišta, a jedna za uzgoj bijele ribe kod Pašmana.

Jerolim Uroda, županijski pročelnik za more i turizam, kazao je kako je Zadarska županija u području marikulture izuzetno jaka i očekuje se njezin daljnji razvoj. Ova djelatnost bit će i mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta. Da bi se ostvario kapacitet od 2 tisuće tona godišnje koje planira Cromaris, tvrtka koja se u posljednje vrijeme sve više razvija, bilo bi potrebno donijeti izmjene prostornog plana, čulo se na kolegiju.

Na Kolegiju su predstavljene i odluke o donošenju Plana zaštite i spašavanja, te je predstavljeno izvješće o o odličnoj kvaliteti zraka, voda i mora na području Zadarske županije.

Prihvaćena je odluka o donošenju Plana zaštite i spašavanja. Planom bi se trebali stvoriti temelji za postupno uređenje i organizaciju sustava zaštite na razini županije. Župan Stipe Zrilić kazao je kako sustav zaštite i spašavanja u Hrvatskoj nije najbolje zakonski riješen jer ima dosta nejasnoća u nadležnostima.  


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti