Ostalo / Zadarska županija

Najbolji promotori naše županije

Župan Stipe Zrilić primio zadarske inovatore

Župan Stipe Zrilić primio zadarske inovatore

U travnju iduće godine u Zadru će se održati nacionali sajam suvenira ''Arka"

Župan Stipe Zrilić sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima Udruge inovatora Zadarske županije i Udruge inovatora Hrvatske na kojem se razgovaralo o skorašnjem Festivalu suvenira Zadarske županije, uspjesima inovatora Zadarske županije te nacionalnom sajmu suvenira ''Arka" koji bi se slijedeće godine održao u Zadru.

 

Župan je tom prigodom čestitao svim zadarskim inovatorima na uspjesima te istaknuo kako suveniri iz našeg kraja koji sudjeluju na natjecanjima promoviraju Zadarsku županiju i cijelu Hrvatsku.

Predsjednik Udruge inovatora Zadarske županije Rade Nekić istaknuo je kako je nakon prošlogodišnjeg Festivala suvenira u Zadru ova udruga dobila dodatnih 200 članova proizvođača suvenira pa danas ona broji 700 članova. Najavio je kako se ove godine na Festivalu suvenira očekuje respektabilan broj proizvođača i suvenira, te da je upravo u tijeku natječaj za sudjelovanje.

Tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević najavio je kako će se u travnju iduće godine u Zadru održati nacionali sajam suvenira ''Arka" koji je, kako je istaknuo, spoj tradicije i inovacije. Taj bi sajam pokrenuo inicijativu za brendiranje hrvatskog suvenira kao i otvaranje trgovina sa hrvatskim suvenirima.

 

Programski zadaci Udruge inovatora Hrvatske na temelju kojih proizvođači izrađuju svoje suvenire su uz ostalo replike suvenira temeljene na tradiciji, replike najznačajnijih hrvatskih izuma, stilizirane tradicijske aplikacije na odjeći, replike brodova, spomenika i drugih kulturnih znamenitosti te proizvodi temeljeni na ljekovitom bilju, istaknuo je Raušević.

Župan Stipe Zrilić je podržao ideje i planove inovatora oko promocije suvenira Zadra i Hrvatske te predložio da se nacionalnom sajmu suvenira ''Arka" da i međunarodno obilježje, odnosno da se u njegovu realizaciju uključe i regije s kojima Zadarska županija ima potpisan Sporazum o međunarodnoj suradnji.

Također je predložio da se ovaj sajam uvrsti u program Županijskih dana 2013. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti