Ostalo / Zadarska županija

Počele prijave

Županija pokrenula natječaj za dodjelu godišnjih nagrada

Županija pokrenula natječaj za dodjelu godišnjih nagrada

Zadarska županija ovih dana pokrenula je natječaj za slanje prijedloga za ovogodišnja županijska javna priznanja. Nagrada se dodjeljuje za životno djelo, te se zaslužnim pojedincima i udrugama dodjeljuju godišnja priznanja.

Za županijsku nagradu moguće je predložiti pravne i fizičke osobe, a dodjeljuju se za najveće zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, umjetnosti, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava i drugih područja društvenog života.

Pristigle prijedloge razmotrit će Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije, a zaprimaju se do 1. ožujka. Prema propisima natječaja, svi prijedlozi podnose se u pisanom obliku s obrazloženjem i popratnom dokumentacijom.

Dobitnicima će javna priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštinie povodom Dana Županije.

Podsjetimo, prošle godine nagradu za životno djelo dobio je Miljenko Domijan, a godišnja priznanja uručena su Udruzi slijepih Zadarske županije, Udruzi specijalaca domovinskog rata ''Poskoci'', Jadranki Duvančić, Saši Martinoviću, paškoj klapi ''Sol'', Ivanu Gligori iz Kolana, Udruzi vinogradara i vinara iz Nadina, Općoj bolnici Zadar, Turističkoj zajednici Grada Nina i Osnovnoj školi ''Šimuna Kožičića Benje''.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.