Politika

U Saboru danas o financijskom stanju, stabilnosti cijena i monetarnoj politici

 U Saboru danas o financijskom stanju, stabilnosti cijena i monetarnoj politici

Na dnevnom redu Sabora je polugodišnja informacija o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike. Podnositelj je HNB.

Jučer su se zastupnici bavili Mostovim prijedlogom izmjena zakona o HNB-u, prema kojem bi Državna revizija nadzirala Središnju banku i o čijim bi se izvješćima glasovalo. Kritike je zaradilo upozorenje Europske središnje banke. SDP-ov Boris Lalovac i Mostovi Nikola Grmoja i Tomislav Panenić:

"Vrlo jasno dati poruku nemojte raspravljati o tome, vi nemate pravo o tome raspravljati, a nas će netko drugi zaštiti i mislim da bi trebalo vrlo žestoko odgovoriti na pisanje Centralne banke", rekao je Boris Lalovac.

"Ja sam u više navrata pohvalio vas zbog tog suverenističkog stava. Izrazio sam oštro protivljenje ovakvom načinu i pismu, a izrazio sam oštro protivljenje pisanju Jutarnjeg lista koji kaže da zbog ovog što je stiglo treba odustati od Mostovog prijedloga", rekao je Nikola Grmoja.

"Netko nije imao vremena za masažu, mislim da će maseri biti nesretni s jučerašnjim danom. Naša rasprava je pokazala da je jučer netko morao poduzeti korak i taj korak je udarac nožem u leđa ovoj raspravi koju smo kvalitetno vodili i koja je vodila prema cilju. Kada uvedemo državnu reviziju u HNB više nećemo morati raspravljati o škampima i masažama, nego o učincima", rekao je Tomislav Panenić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.