Politika

Ratni zločini

Vlada danas o uhićenjima pripadnika HVOa i "Marićevom ministarstvu"

 Vlada danas o uhićenjima pripadnika HVOa i

Vlada će se na današnjoj sjednici detaljnije oglasiti o uhićenjima 10 bivših pripadnika HVOa koji su uhićeni prije nekoliko dana u Orašju pod sumnjom za kaznena djela zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina protiv zarobljenika.

Nakon jučer održanog sastanka u Banskim dvoprima na ovu temu, ministar vanjskih poslova, Davor Ivo Stier, najavio je da će se na današnjoj sjednici donijeti odluka o formiranju Savjeta za suradnju s međunarodnim kaznenih sudovima, te de će se nadležne institucije koordinirati po ovom pitanju kako bi se uskladile.

"Ono što ovdje želim također naglasiti je da smo u vrlo uskoj komunikaciji i sa našim partnerima u NATOu i EUu, prenijeli smo im našu zabrinutost. Ono što doista želim naglasiti jest da je ta suradnja vrlo uska", rekao je Stier.Vlada će se na svojoj drugoj sjednici, osim uhićenjima, baviti i izmjenama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave kojima se Središnji ured za upravljanje državnom imovinom preoblikuje u Ministarstvo državne imovine. Goran Marić tako će prestati biti ministar bez portfelja i početi upravljati ministarstvom koje mu je obećano.Na "stolu" će se, među ostalim, naći i jedan zaključak vezan uz reformu u poreznom sustavu, odnosno rokove za njezinu zakonsku pripremu, najavio je to jučer nakon održanog užeg Vladina kabineta, ministar financija, Zdravko Marić.

"Mi ćemo ići sa jednom zaključkom Vlade, između ostalog, koji je na tragu toga da prepoznajemo naravno naše obveze, da ih ispunimo u skladu sa zakonskim propisima, ali u isto vrijeme uzimajući u obzir kratkoću vremena, imamo neke mehanizme", rekao je Marić.Na dnevnom redu su i osnivanje povjerenstva za izradu prijedloga zakona o sustavu domovinske sigurnosti, te prijedloga strategije nacionalne sigurnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.